1e Lustrum

Terugblik

Zondagochtend 23 juni 10u: na wekenlange voorbereiding staan we op de Nedereindse Berg  voor het eerste CTC Fietsen Lustrumfeest in de nu al verzengende zon. Opbouwen van tafels, banken, eten, drank, muziek, en er overheen een enorme tent. Waar zijn die k…  koppelstukken, en waar is er stroom voor Jasper’s Disco?! Aan creativiteit gelukkig nooit gebrek bij CTC Fietsen; alles lost zich ook weer op en iedereen werkt mee.

Al snel druppelen de eerste wielrenners en mountainbikers binnen. We zetten ons allemaal aan de Italiaanse lunch met rijkelijk gevulde pasta’s, heerlijk geroosterde groentes, en salades met basilicum, feta en tomaten en nog heel veel meer. Met de partners en kids er bij is het Italiaanse Dolce Vita gevoel compleet!

Daarna is het tijd voor het middagprogramma. Wielrenners en mountainbikers, jong en oud, showen hun tricks op de BMX-baan. Een stel MTB-ers krijgen een “drop-to-the-bop” techniekles van René. Jumpen, beheersing, houding, vertrouwen op je bike terwijl die zijn weg vindt over stenen, en door onverharde haarspeldbochten manoeuvreert.

Voor menig wielrenner is dat niet waar het hart een sprongetje van maakt. Motto bij de racers blijft snelheid! Giel en Heinz hadden een mooie uitdaging bedacht: achtjes draaien om pionnen, bidons oppikken van de baan, om daarna volle bak te gaan tijdens een individuele tijdrit over de Berg.

De Nedereinsdse Berg biedt lekker veel ruimte en variatie voor de twee mooie fietssporttakken die we in CTC Fietsen verenigen. En daar werd volop gebruik van gemaakt. Kop-over-kop zo hard als kan, of spelend op de onverharde tracks: de zon hield ons niet tegen!

Een klein beetje formeel wordt het ook. Het CTC Fietsen oprichtingsbestuur Saskia, Heinz, Anneke en Ronald memoreren de oprichting van de vereniging en worden door Boukje bedankt en in het zonnetje gezet. Zij worden Lid van Verdienste (en verdiend ís het!) en krijgen een beeldschoon CTC-pinnetje uitgereikt!

Dan is het tijd voor de borrel en onze DJ Jasper trekt de schuif van de Multi Trance Beats disco open! Het wordt steeds warmer, we blijven in de schaduw onder de tent, houden het relaxed. Gedanst wordt er niet, wel wordt er volop gekletst en gesocialized. Bijpraten met degenen die we soms alweer een tijdje niet meer gezien hebben. We hebben in de CTC-familie vandaag flink veel jong talent gespot, het fietsen zit ook met de toekomstige generatie CTC-ers helemaal goed!

Aan alles komt ook weer een einde aan. De Lustrumcommissie (Natasha, Andries, Reinart en Marie Louise), wordt met applaus en bloemen bedankt voor de geslaagde middag! We sluiten af: ruimen op, dansen nog eenmaal op Blur’s Song2, en keren beladen met een goedgevulde goodiebag voldaan naar huis terug. Het nagenieten kan beginnen!

-tekst Reinart en Saskia-


Het was maart 2014 dat “Wielervereniging CTC Fietsen” werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Aanleiding was de vraag van deelnemers aan de trainingsgroepen die werden georganiseerd door het Cycle Training Center (CTC): “Behalve met elkaar trainen, zouden we eigenlijk ook heel graag in het weekend sportieve ritten met elkaar maken. Kan dat?” Ja, dat kon! En nu, 5 jaar later, gaan we die stap vieren met ons 1e CTC Fietsen Lustrumfeest!

La Dolce Vita!

De Lustrumcommissie -bestaande uit Andries, Reinart, Natasha en Marie Louise- huurt speciaal voor ons feest op zondagmiddag 23 juni het parcours en clubhuis van de Nedereindseberg in Nieuwegein af. Met een fijn programma, inclusief hapjes en drankjes waarvoor een eigen bijdrage gevraagd wordt, gaan we proosten, fietsen en meer!

Natuurlijk hopen we alle 170 CTC-ers, jullie fietsen & jullie familie te treffen op zondag 23 juni. Ben je je inschrijfformulier kwijt of heb je andere vragen, mail dan naar: Lustrum@ctcutrecht.nl