200 duizend kilometer challenge

Met ingang zomertijd op 25 maart begint hét wielerseizoen! Gedurende de zomertijdmaanden (tot eind oktober) kunnen we weer méér fietsen. De MTB-ers en wielrenners pakken binnenkort de dinsdagavond erbij voor extra clubritten. Op dinsdagavond (MTB) en donderdagavond (RACE) zal getraind gaan worden. De zondagochtend-clubrit start deze maanden om 9 uur. Want, het wordt drukker op de weg, en onze fietstochten nemen geleidelijk toe in lengte. Vanuit veiligheid en dagindeling dus een goede reden om eerder te starten dan in de wintertijd.

Op 25 maart begint óók ook de CTC Fietsen Tweehonderdduizend Kilometer Challenge 2018! Zet dus zet je STRAVA aan, bij iedere rit! We meten al onze gereden kilometers tot ingang wintertijd, 28 oktober.

Vorig jaar haalden we met z’n allen ‘met twee vingers in de neus’ de 130.000 kilometer. 200.000 kilometer zal minder makkelijk gaan. Als we met ca. 40 deelnemers, tot einde zomerseizoen, per clublid, gemiddeld zo’n 175 km per week rijden, dán redden we het. Oeps, da’s best veel….

Waarom we dit doen?

1. Omdat het fun is, natuurlijk! Kijken of dit kunnen halen samen!
2. Omdat het een mooie stok achter de deur is voor jou persoonlijk, voel je extra gemotiveerd om lekker veel te fietsen!
3. Omdat fietsen ons met elkaar bindt.
4. Omdat Andries er dan een mooie CTC heatmap-film van kan maken (zie CTC Stravaclub).
5. Omdat we er mooie fietsverhalen mee creëren
6. Omdat het (mogelijk) gekoppeld kan worden aan een goed doel. Hoe mooi is dat: je fietst je km’s, maar meteen ook voor een goed doel!

Kortom, zet vanaf heden je Strava aan en wordt lid van CTC Fietsen op Strava, als je dat nog niet bent. Alle Race- en MTB-km’s tellen. Ook die tijdens je vakantie.

Groet van Henri, ‘Cycling keeps us going

Update 1 oktober 2018

Dachten we een paar weken terug nog dat de zomervakantie een gat sloeg in het kilometervreten, blijkt nu dat we ons helemaal voor niets wat zorgen hebben gemaakt. We hebben de zomertijdchallenge -waarbij we in de maanden april t/m oktober 200.00 kilometer als club wilden fietsen- zonder extra inspanningen gehaald te hebben. Sterker nog, we zitten nu al op ruim 230KKM en hebben nog een dikke maand te gaan. Gefeliciteerd!!

De zomertijd-200.000-kilometer-challenge was een ‘lopertje’

Het zit blijkbaar in de aard van de CTC’er om al die kilometers te willen maken; 250.000 kilometer gaan we wellicht ook wel halen. Maar, de druk is er nu toch  af en we kunnen het seizoen verder rustig uitfietsen. Heel veel plezier daarmee en tot ziens op de fiets of bij één van de vele andere CTC-activiteiten!

Groet van Henri