Basistraining Mountainbiken *

Basistraining Mountainbiken *

Je bent een wielrenner zonder mtb ervaring, of je bent een mtb-er met weinig of geen ervaring, of je bent mtb-er die zichzelf één en ander heeft aangeleerd. Hoe dan ook, ergens weet je dat er zoveel meer uit je MTB-rit te halen is, als je de basisbeginselen eens echt goed doorneemt en dooroefent.

Met een mooie opbouw, veel persoonlijke aandacht en vanuit het plezier in de sport, nemen trainers Jurriaan en René je stapsgewijs mee in 3 clinics, elk met een eigen thema. 

Deze serie clinics is niet alleen een goede aanvulling voor de mensen die weinig ervaring hebben in het mountainbiken, maar zeker ook voor iedereen die zijn/haar techniek weer even wil opfrissen. En, een goede basis helpt je ook weer om andere moeilijkere technieken te leren en/of in moeilijker terrein te fietsen. Dus voor iedereen die zijn fietstechniek wil verbeteren om zo leuker, sneller, veiliger te mountainbiken (en dat willen we allemaal toch?): dit is wat jij zoekt!

Na afloop van deze korte serie rij jij sneller, veiliger, met meer zelfvertrouwen, en vooral met nog meer plezier over de Utrechtse mountainbike tracks!

* Je hoeft geen lid te zijn van de vereniging om mee te doen aan deze serie trainingen

Inhoud van de trainingsserie

* De Basistraining bestaat uit een reeks van 3 clinics van 90 minuten
* Data zijn: ….
* Tijdstip: 10u
* Locatie: Lage Vuursche
* Prijs: leden betalen €41, niet-leden betalen €47,50

Training 1: Remmen en schakelen
In deze clinic leer je ondermeer om een noodstop te maken. Daarnaast leer je  gecontroleerd de mountainbike af te remmen en tot stilstand te laten komen. Ook kan je na deze oefening soepel schakelen op de momenten die ertoe doen.

Training 2: Bochten
Aanleren van de basistechniek om een bocht op met snelheid te kunnen nemen. Goed oor bochten kijken is voorwaarde om flow te behouden.

Training 3: Obstakels
Je leert veilig over een obstakel heen te rijden. Onderdeel daarvan is leren en gevoel krijgen bij hoe je je gewicht kunt verplaatsen,  om je bike soepel te laten rollen.

Er staat nog geen nieuwe Basistraining gepland in 2020

Aanmelden

Meld je via onderstaand formulier aan voor de serie. De training gaat door bij minimaal 8 deelnemers en maximaal 10 deelnemers.