Basistraining Mountainbiken *

Basistraining Mountainbiken *

Je bent een wielrenner zonder mtb ervaring, of je bent een mtb-er met weinig of geen ervaring, of je bent mtb-er die zichzelf één en ander heeft aangeleerd. Hoe dan ook, ergens weet je dat er zoveel meer uit je MTB-rit te halen is, als je de basisbeginselen eens echt goed doorneemt en dooroefent.

Met een mooie opbouw, veel persoonlijke aandacht en vanuit het plezier in de sport, nemen trainers Jurriaan en Rene je stapsgewijs mee in 3 clinics, elk met een eigen thema. Na afloop van deze korte serie rij jij sneller, veiliger, met meer zelfvertrouwen, en vooral met nog meer plezier over de Utrechtse mountainbike tracks!

* Je hoeft geen lid te zijn van de vereniging om mee te doen aan deze serie trainingen

De eerstvolgende reeks start op zondag 13 oktober 2019

* De basistraining bestaat uit een reeks van 3 clinics van 90 minuten
* Data zijn: zondag 13 oktober, 3 en 10 november 2019
* Tijdstip: 10u
* Locatie: Lage Vuursche
* Prijs: leden betalen €41, niet-leden betalen €47,50

Training 1: Remmen en schakelen
Je leert om een noodstop maken. Daarnaast leer je  gecontroleerd de mountainbike af te remmen en tot stilstand te laten komen. Ook kan je na deze oefening soepel schakelen op de momenten die ertoe doen.

Training 2: Bochten
Aanleren van de basistechniek om een bocht op met snelheid te kunnen nemen. Je leert om door de bocht te kijken.

Training 3: Obstakels
Je leert veilig over een obstakel heen te rijden. Je leert hoe je je gewicht kunt verplaatsen en de mountainbike kunt laten rollen.

Aanmelden

Meld je via onderstaand formulier aan voor de serie. De training gaat door bij minimaal 8 deelnemers en maximaal 10 deelnemers.