2016 buitenlandreis (race) Megeve, Franse Alpen

2016 Megeve_32

Fietsen in de bergen met onstabiele hogedrukgebieden
-door Diederik van Dorth-

Van 28 mei tot 6 juni vond de buitenlandreis van CTC plaats, gekozen was voor de omgeving van Megeve in de Franse Alpen. Een mooie streek met diverse bekende en minder bekende cols. Behalve het maken van mooie tochten gedurende de week was het doel ook het rijden van de cyclo Time Megeve Montblanc op zondag, de laatste dag van onze fietsweek.

De deelnemers dit jaar waren Anneke, Brigitte, Fabricio, Magiel, Andries, Ronald, Reinhard, Erwin en Diederik. Naast vaste gastrijder Wim (vader van Fab) was er ook nog een nieuw buitenlid: Michiel Valk.

Fiets je in de bergen dan wil je natuurlijk het liefst mooi weer. Maar helaas voor ons lag er tijdens deze week geen stabiel hogedruk gebied boven de Franse Alpen. Het was elke dag weer even afwachten wat de weergoden voor ons in petto hadden. Maar achteraf bezien hebben we nagenoeg alles kunnen fietsen wat we wilden, en regende het op de ene berg dan was het in het volgende dal toch weer droog.
2016 Megeve_26Bijzonder waren ook de hoge sneeuwwallen waar je tussendoor fietste als je bovenop een col kwam. Wel moesten er in de loop van de week nieuwe remblokjes worden gekocht want die sleten natuurlijk erg hard op het natte wegdek.

Voor de kenners van het gebied een opsomming van enkele bekendere beklimmingen die we deden: Col de Saisies, Col du Joly, Col des Aravis en de Col de la Croix Fry. De Tour de France doet deze zomer dit gebied 3 keer (!) aan en een aantal van ons reed het parcours van de klimtijdrit naar Megeve.

Op zondag was de cyclo Time Megeve Montblanc. Er was keuze tussen de afstanden 90 (2.000 hoogtemeters), 120 (2.800 hoogtemeters) en 145 km (3.800 hoogtemeters). Het weer was op deze dag goed, de tocht prachtig en alle CTC-ers en buitenleden hebben de door hen gekozen afstand goed en veilig kunnen volbrengen.

Deze succesvolle dag (en daarmee ook de hele week) werd afgesloten met een zeer gezellige en lekkere kaasfondue in het plaatselijke restaurant.

Foto’s Zijn van Diederik en Magiel: