Juni: buitenlandweek

Buitenlandreis 2017: we gaan naar de Vogezen!

Ambities, veel of weinig en groot of klein, je kunt ze waarmaken tijdens de CTC Fietsen buitenlandreis van 2017. Zon, fietsen en wijn is wat we dit jaar bieden, voor zowel de fanatieke als minder competitief ingestelde fietser en mountainbiker. Op slechts een paar uur rijden van Utrecht zijn de Vogezen een waar mekka voor fietsers van verschillende nivo’s en met verschillende doelen:

 • Wil je kennis maken met de bergen zonder meteen een hoge Alpencol te hoeven beklimmen?
 • Wil je zelf de finish van de 5e Touretappe rijden (waar misschien wel de 1e belangrijke slag wordt geslagen) anderhalve week voordat de profs het doen?
 • Wil je ervaren of de MTB-rondjes er in het buitenland net zo mooi bij liggen als in Zeist en Amerongen?
 • Wil je met de MTB eens met een skilift omhoog en via een bike-park omlaag?
 • Wil je niet al te veel of al te zware beklimmingen doen en onderweg kunnen stoppen bij een wijnhuis waar de bekende Elzasser wijn vandaan komt?
 • Wil je een fietsweek afsluiten met een sportieve ‘cyclo’ waarbij je kunt kiezen uit verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden voor elk nivo?

Dit kan allemaal in de week van zaterdag 17 tot en met maandag 26 juni!

Gezellig met het CTC tijdens een volledig georganiseerde fietsweek (of een deel ervan) die voor ieder type fietser van elk nivo wat te bieden heeft. In maart volgt er meer informatie en start de inschrijving, dan kunnen we ook meer vertellen over het onderkomen en de kosten. In de voorgaande jaren kwamen de kosten voor onderdak en eten (exclusief lunches onderweg) uit tussen de € 700 en € 800 voor een hele week. Tot die tijd kun je alvast wat indrukken opdoen met onderstaande links en kun je natuurlijk ook een van ons om meer informatie vragen.

http://www.devogezen.nl/Activiteiten/Fietsen#SportiefFietsen
http://www.devogezen.nl/Activiteiten/Mountainbike-MTB
https://www.alsacienne.org

Inschrijven kan tot eind maart, maar let op want de cyclo heeft een beperkt aantal deelnemersplaatsen (1.750) en de de teller staat momenteel al bijna op 900 inschrijvingen. Hoe eerder je je aanmeldt hoe kleiner de kans dat er geen startbewijs meer is. Uiteraard kun je ook mee op buitenlandreis zonder mee te doen aan de cyclo en ook kun je er voor kiezen om alleen het tweede deel van de week mee te gaan (vanaf woensdagavond bijvoorbeeld).

Groet van de Buitenlandcie: Erwin, Anne-Marie, Anneke en Fabricio

Référence : ot30-01-095 Saison : ÉTÉ Sujet : VELO RACING Evenement : SERRE CHE LUC ALPHAND Lieu : SERRE CHEVALIER (FRA) Copyright : AGENCE ZOOM

239003866_1

 

 

 

 

 

 

 

 


PARCOURS_TIME_2016

2016: de Franse Alpen

Ieder jaar organiseren we bij de vereniging CTC een week fietsen in het buitenland voor de liefhebbers van het machtigere klimwerk. De Buitenlandcie heeft diverse opties bekeken en is gecharmeerd geraakt van de Time Megeve Mont Blanc, die plaatsvindt op zondag 5 juni 2016. De cyclo Megeve (http://www.cyclobrevet.nl/WP/?page_id=1323) kent gevarieerde mogelijkheden: 85km met 2000hm, 111km met 2800hm, 144km met 3800hm. De cyclo is (nog) niet grootschalig en het gebied is fantastisch om te fietsen. Inmiddels is de inschrijving voor de Time Megeve Mont Blanc geopend: zaak dus dat jullie je officieel gaan aanmelden.

De CTC buitenland-fietsweek is uiteraard meer dan alleen deelnemen aan een Cyclo Sportieve. Dus ook dit jaar gaan we dat in de week voorafgaand aan 5 juni doen! Dat betekent: aankomst in de omgeving van Megeve op zaterdag 28 mei of zondag 29 mei (of willekeurig welke dag die jou het beste uitkomt later) en vertrek naar huis op maandag 6 juni. Megeve ligt in de Frans Alpen, behoorlijk in de nabijheid van de Mont Blanc (1010 km afstand van Utrecht).

Een mooi uitgangspunt lijkt het plaatsje Ugine, op ruim 20 km afstand van Megeve. Ugine biedt ons een keur aan routes in alle windrichtingen, met meer of minder klimmen. Door te kiezen voor Ugine hoeven we halverwege ook niet te verkassen (wat we op eerdere buitenlandweken wel deden), daardoor hebben we netto meer fietsdagen of een (extra) dag om te lanterfanten.

Nog even alles op een rij:

 • Periode: 28 mei t/m 5 juni 2016
 • Afstand: 1050 km vanaf Utrecht
 • Kosten: De totale kosten zijn afhankelijk van de accommodatie en het aantal deelnemers. Vorig jaar waren de kosten per deelnemer + € 450,- voor verblijf, eten en drinken, maar exclusief heen- en terugreis.
 • De inschrijvingskosten voor de Time Megeve Mont Blanc bedragen €45
 • Je fiets de hele week, of een gedeelte daarvan. Aan jou de keuze.
 • Je hoeft geen lid te zijn van CTC Fietsen om mee te gaan.

AAA_1828

 

Eind mei 2015: Buitenlandweek!

Aankondiging CTC Fietsen buitenlandreis 2015
De buitenlandcie van vereniging CTC Fietsen heeft zich gebogen over de buitenlandtrip van dit jaar. Het concept is als volgt: er wordt gezocht naar een gebied waar je mooi kan klimmen, en waar de temperaturen aangenaam zijn. Dan wordt gecheckt of een interessante cyclosportieve in dat gebied gepland staat, die de kroon op een week klimmen kan zijn. Vervolgens worden er 2 basisplaatsen uitgezocht waar kamp opgeslagen kan worden (hotel/appartement). Vanuit het basiskamp worden dagelijks tochten en tochtjes met elkaar gereden: de een gaat wat hoger en verder, de ander pakt een afslag eerder. Na een paar dagen wordt verplaatst van het 1e naar het 2e basiskamp, om ook daar ‘de buurt’ te verkennen en af te sluiten met die cyclosportieve.

De bestemming van de fietsweek 2015 is de Vercors, 
een regio in Frankrijk vlak tegen de Alpen aan bij Grenoble. Het gebied wordt gekenmerkt door een afwisseling van pieken tot boven 2.000 meter, valleien, kloven, kliffen en dalen. Al met al dus een meer dan uitstekend fietsgebied dat uitdagingen biedt voor fietsers van elk niveau! Midden in de Vercors ligt het dorp Méaudre, van waaruit op zondag 31 mei een cyclosportieve tocht start, de ‘Challenge Vercors’ (met onder andere een klim naar Villard de Lans). Eén van de bijzondere dingen aan deze tocht is dat er een dag eerder een speciale versie wordt verreden die alleen voor dames is. De tocht zal de afsluiting vormen van een afwisselende fietsweek waarvan de details nog niet volledig ingevuld zijn maar waar al wel volop ideeën en mogelijkheden voor zijn. Waarschijnlijk zullen we het 1e deel van de fietsweek wat verder naar het zuiden beginnen. We zeggen hier nog niet alles over, maar de Mont Ventoux ligt niet zo heel ver uit de richting….

Zoals gezegd zijn de details nog niet volledig ingevuld maar kun je wel rekening houden met het volgende:
Periode: zaterdag 23 mei t/m zondag 31 mei 2015 (maandag 1 juni terugreis naar Nederland)
Afstand: de Vercors ligt op ongeveer 1.000 km van Utrecht
Kosten: nog niet bekend (hier volgt in maart meer informatie over)
Duur: je fiets de hele week, of een lang weekend, of je eigen variatie hierop.

De buitenlandweek is voor leden van de vereniging CTC Fietsen. Daarnaast zijn jullie introducés zijn van harte welkom om aan te sluiten.

Zin om mee te gaan? Je kan je nu reeds voor inschrijven. Je beslist in maart 2015 definitief of je mee gaat. Voorinschrijven voor de buitenlandweek kan via het aanmeldformulier.

cc by-nc-nd Bruno Monginoux www.photo-paysage.com & www.landscape-photo.net

 


 Juni 2014: Met het CTC de bergen in!

Op zondag  22 juni 2014 vindt de Gran Fondo Giordana plaats welke start vanuit Aprica, Italie. Een indrukwekkende en goed georganiseerde cyclosportieve in de Italiaanse Alpen (Trentino-Alto Adige/Lombardije). Doe je mee?

Voorheen werd de tocht verreden onder de naam GF Marco Pantani. In de tocht zijn 2 beruchte beklimmingen opgenomen, namelijk de Gavia en de Mortirolo en een minder bekende pas:

De tocht kent 3 verschillende afstanden:

85 km en 1.850 hm, 155 km en 3.600 hm en 175 km en 4.500 hm. Voor ieder wat wils dus.Altimetria-Fondo-500Altimetria-Mediofondo-500Altimetria-Granfondo-500

Data en praktische zaken voor de inschrijving:

 • We willen ons als team inschrijven (er is geen sprake van een loting). De team-inschrijving zal eind januari plaats vinden. Wil je mee doen? Meld je bij het CTC aan voor 26 januari 2014.
 • De deelnemerskosten voor de tocht bedragen €40,- euro en €10,- euro borg voor de chip.

Een week fietsen!

Van  14 t/m 22 juni, de week voorafgaand aan de Gran Fond Giordana (22 juni), gaan we hoogtemeters maken in de Dolomieten en Italiaanse Alpen. Tijdens de wielrenweek wordt rekening gehouden met mensen van verschillend niveau en met verschillende wensen. Je kiest per dag wat voor jou op dat moment het beste is: een langere óf een kortere route. Dus lijkt het je leuk om een week, of een lang weekend, te fietsen in een fantastisch mooie omgeving met eventueel als afsluiting het fietsen van de Gran Fondo Giordana? Meld je dan aan! Meer informatie over de wielrenweek volgt later.

passo-gavia-giro-2004-tunnel-83kPlanimetria-Giordana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: