Juni: buitenlandweek *

Fietsen ‘op niveau’, in de bergen die je in Nederland niet vind, en met fantastische uitzichten. Dát is het doel van de buitenlandweek die we ieder jaar organiseren. Aan jou de keuze of je de hele week mee gaat of alleen een deel van de week meepikt. We zoeken routes uit die uitdagend zijn op verschillende klimniveaus (beginners, ervaren en gevorderden wielrenners). Ben je een beginnende wielrenner, met weinig ervaring in het algemeen, dan raden we deze reis nog even af.

*Het is niet verplicht om lid van de vereniging te zijn om deel te nemen aan de buitenlandweek.

—-

Buitenlandreis ​​11 – 17 juni 2018​

Dit jaar nemen we met de CTC-buitenlandreis de Alpenchallenge als richtpunt; de Alpenchallenge is een fraaie uitdagende cyclo in het oosten van de Zwitserse alpen. Er is de mogelijkheid een lange route van 191km te fietsen, over drie bergpassen en 4355 hoogtemeters of een kortere route over twee bergpassen, van 116km en met 2838 hoogtemeters. De Alpenchallenge is op zondag 17 juni.

In de week voorafgaand aan de tocht verblijven we op één of twee locaties waar we kunnen wennen aan de hoogtemeters, flink uitdagende beklimmingen kunnen fietsen, maar ook wat vlakkere ritten kunnen maken. Zwitserland is een waar fietsersparadijs! Naast de grote cols en bergpassen kan je vlakkere ritten fietsen rond de meren en langs de rivieren, of langere afstanden over de heuvels in de uitlopers van de alpen. En dat allemaal over zeer goed onderhouden wegen.

Hoe dan ook, de Alpenchallenge fietsen, of je daaraan voorafgaand veel wilt klimmen of ook eens een dag minder of niet, of je een hele week komt of deels, het is allemaal persoonlijk vorm te geven tijdens de buitenlandreis. De kosten voor de Alpenchallenge liggen rond de €75. De overige kosten zijn afhankelijk van het aantal fietsers wat meegaat.

Meer informatie, je opgeven, je interesse kenbaar maken? Meldt je bij Karel: karel.boonstra@icloud.com

—-

Wil je weten hoe tof het was tijdens de buitenlandreis in 2017? Lees dan hier het verslag