Juni: buitenlandweek *

Fietsen ‘op niveau’, tussen bergen zoals je die in Nederland niet vind. Bergen met fantastische uitzichten en spannende afdalingen. Dát ervaren is het doel van de buitenlandweek die we ieder jaar organiseren. We zoeken routes uit die uitdagend zijn op verschillende klimniveaus (beginnend in de bergen, ervaren en gevorderden klimmers). Bij voorkeur sluiten we af met een Cyclosportieve.

Ben je echt een beginnende wielrenner/mountainbiker, met beperkt ervaring in het algemeen, dan raden we deelname aan deze reis nog even af.

*Het is niet verplicht om lid van de vereniging te zijn om deel te nemen aan de buitenlandweek.

1 t/m 9 juni 2019: naar de Dolomieten!

Dit jaar worden de Dolomieten verkend, vanuit Oostenrijk: één van de mooiste fietsgebieden van Europa. Je rijdt er in een dag naartoe! Gewoonlijk is de Buitenlandreis vooral gericht op wielrenners, maar ook voor mountainbikers is dit gebied aantrekkelijk!

Gedurende een (deel van de) week verkennen we het gebied op de fiets. We zullen kiezen voor 1 of 2 standplaatsen van waaruit we de mooiste ritten maken, aangepast op jouw ambities en kunnen.

Als afsluitende cyclosportieve hebben we -voor de wielrenners die willen- de Super Giro Dolomiti (https://www.dolomitensport.at/en/supergirodolomiti-en/general-information) uitgekozen. De cyclosportieve wel of niet rijden is een persoonlijke keuze, en zeker geen voorwaarde om mee te gaan. Vaak bestaat de optie om nog ter plaatse te beslissen om je in te schrijven.

 Meedoen is met een cyclosportieve is overigens erg leuk, omdat je echt even het gevoel hebt in een wielerwedstrijd te zitten, met bijbehorende adrenaline-kick 🙂

We hopen om met een mooie mix van deelnemers: jong, oud, man, vrouw, van nieuw in de bergen tot gevorderde klimmers, deze week in te gaan! Om mee te gaan met de Buitenlandreis moet je vooral heel veel zin hebben om een paar dagen uitdagend te gaan fietsen in de mooiste omgevingen. En ervoor zorgen dat je materiaal (fiets) op orde is! Als je daarover vragen hebt, kun je (via onderstaand formuliertje) contact opnemen met de organiserende leden (Michel, Henri, Magiel).

De buitenlandreis wordt door ons zelf geregeld. Als groep stemmen we vervoer met elkaar af. Overnachtingen houden we zo voordelig mogelijk. Zo houden we de reis betaalbaar!

Aanmelden

Jazeker: ik ben geïnteresseerd! Ik geef bij deze mijn interesse door. Als er meer bekend is over data, locatie en prijzen krijg ik daarover bericht, en beslis ik of ik me definitief inschrijf.


Wil je weten hoe tof het was tijdens de buitenlandreis in 2018? Lees dan hier het verslag