Core stability

Core stability

CTC Fietsen biedt ook in het winter binnenseizoen van 2016-2017 Core Stability trainingen voor wielrenners aan. We huren voor onze lessen een eigen ruimte bij sportschool WorkOut

 • op donderdagavond, om 20u, op de WorkOut locatie Breedstraat
 • de trainingen starten op 27 oktober 2016 en eindigen 30 maart 2017,
 • zie voor meer informatie over prijzen, aanmelden, etc. hieronder.

Waarom core stability voor wielrenners?

Onder core worden de rug, buik en het bekkengebied verstaan. Door consequent core stability oefeningen te doen, ben je niet alleen minder vatbaar voor blessures maar verbeteren ook je sportprestaties.

Core stability spierenDe romp van ons lichaam is het centrum van de ‘functionele kinetische keten’ en vormt het fundament van alle bewegingen van de ledematen. Het is een powerhouse: buikspieren aan de voorkant, de rugspieren en de bilspieren aan de achterkant, het middenrif (diafragma) aan de bovenkant en de spieren van het bekken en de heupen de bodem. Tijdens de Core Stability lessen wordt dit powerhousegetraind.

Core Stability kan je vergelijken met de stijfheid van een fiets. Hoe stijver de fiets hoe beter kracht/vermogen wordt overgedragen. Door het trainen van je rompspieren ontwikkel je in feite een ‘stijve’ romp waardoor dit als afzetplatform kan dienen voor de bewegingen die je doet. Verder is het van belang dat je gewrichten goed draaien. Denk bijvoorbeeld aan een wiel dat net niet helemaal goed in het frame is gezet of een ketting die te schuin staat. Het is allemaal extra wrijving en dus weerstand die je liever niet hebt.

Bij de CTC trainingen geldt het motto: bewegen is goed, goed bewegen is beter. Daarom is er veel aandacht voor het correct uitvoeren van de bewegingen/oefeningen. Ook worden krachtoefeningen gedaan die specifiek voor fietsers interessant zijn. Gedurende het winterseizoen wordt de belasting van de oefeningen opgevoerd. Hiervoor wordt o.a. met kettlebells gewerkt. Ook wordt cardio toegevoegd. Zo wordt behalve concentratie/focus op de juiste bewegingen en het trainen van de core ook steeds meer van het lichaam gevraagd. Core Stability training heeft kortom veel te maken met het begrip functioneel trainen. Dit wil zeggen dat de training een positief effect moet hebben op sportprestaties.

Samen met het Spinnen is de Core Stability training een prettige en functionele manier om de winter door te komen, en straks weer klaar te zijn voor het nieuwe wegseizoen!

Trainingsdata en aanmelden

 • de eerste Core Stability training van dit binnenseizoen is op donderdag 27 oktober 2016
 • de laatste training is op 30 maart 2017
 • op 29 december 2016 wordt er niet getraind
 • we bieden dit seizoen in totaal 22 trainingsweken aan
 • een CS training duurt 60 minuten, en begint om 20u
 • bij core stability volg je geen losse trainingen, maar meld je je aan voor een heel trainingsblok
 • er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 14) beschikbaar
 • aanmelden voor onze Core Stability doe je via het aanmeldformulier hieronder

Introductieles

Aanmelden voor de gratis introductieles op donderdag 25 oktober 2016 doe je via het aanmeldformulier hieronder. Tijdens de introductieles wordt een beeld gegeven van wat je kan verwachten binnen de serie trainingen. Op basis van deze les besluit je of je je wel of niet aanmeld. 

Abonnementsvormen en prijzen

Het indoor winterprogramma wordt verzorgt door CTC Trainen. In het programma bieden we spinningtrainingen en core stabilitytrainingen voor wielrenners.

 • CS-trainingen kunnen alleen als heel blok gevolgd worden. Want nog meer dan bij onze andere trainingen wordt gewerkt aan een opbouw en goede technische uitvoering van de bewegingen. Het onregelmatig volgen van de trainingen zal niet leiden tot het resultaat wat wij én jij voor ogen hebben. Uiteraard kan het gebeuren dat je tussendoor een keer een training mist. 
 • Alleen leden van de vereniging CTC Fietsen kunnen gebruik maken van ons indoorprogramma.
 • Lidmaatschap voor de vereniging CTC Fietsen was in het jaar 2016 €25,- Lidmaatschap voor 2017 wordt tijdens de Algemene Ledenvergadering in november 2016 bepaalt. Iedereen kan lid worden van de vereniging. Volg deze link voor meer informatie over lidmaatschap.
 • Een blok van 21 trainingen Core Stability kost €115,50 (€5,50 per training)
 • Aanmelden voor Core Stability doe je via het aanmeldformulier hieronder

Aanmeldformulier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: