CTC Festive 500

De periode tussen de kerstdagen tot-en-met Oud-nieuw is vaak gericht op met familie en vrienden genieten van meer vrije dagen, lichtjes, tijd samen, en lekker eten. En dat is ook heerlijk!

Ben jij iemand die -misschien met een beetje aanmoediging van je clubmaten- het hele jaar door fietst? 

Maar, je kan daarnaast natuurlijk ook best lekker gaan sporten! Rapha is vanuit deze gedachten ooit begonnen met de “Rapha Festive 500”.  Een challenge die we bij CTC Fietsen dit jaar ook eens -elkaar positief stimulerend- aan willen gaan. Bij CTC Fietsen lopen de clubritten wielrennen en mountainbiken immers het hele jaar door!

Dit is het idee

In 8 dagen tijd, vanaf 1e kerstdag t/m nieuwjaarsnacht, fiets je 500 kilometer. Hoe je dat indeelt, maakt niet uit. Alle dagen 62,5 kilometer: top! Twee dagen van 250 kilometer: goed bezig! Op welke fiets je stapt,  maakt niet uit. Je mountainbike, je racefiets, toerfiets, gravelbike, driewieler (dan ben je wel echt een bad ass trouwens), of alles door elkaar heen.

Festive 500 is géén wedstrijd. Het gaat er veel meer om je mooiste kilometers van het jaar te maken. Deel je ritten en verhalen, maak foto’s, trek anderen mee, maak het een feest om samen of alleen te fietsen!

FAQ

  • Tellen Wattbiketrainingskilometers mee? Bij CTC Fietsen zijn we vooral van het buiten fietsen. Wattbiken doen we ook in de wintermaanden. Dan moeten die binnen kilometers ook maar meetellen, toch?
  • Tellen ski-kilometers mee? Bij CTC Fietsenzijn we vooral van het buiten fietsen. Maar als jij 500 kilometer kan skiën in 8 dagen, is dat ook echt wel knap.
Doe je mee?

De clubritten race, mtb, gravel staan tot je dienst. De clubritten gaat het hele jaar door! De app-groepen gebruik je om maatjes te vinden die extra met je mee op pad gaan. Op CTC Fietsen-Strava kunnen we elkaar volgen; ga naar Strava CTC Festive 500

Ik trek wat extra laagjes kleren aan, zeg een schietgebedje voor droog weer, en ga het proberen!