CTC Trainen

Vier gediplomeerde instructeurs verzorgen het trainingsaanbod binnen de vereniging. Soms wordt er een specialist ingehuurd voor een extra clinic. Het aanbod bestaat uit binnen- en buitentrainingen die op elkaar afgestemd zijn en opbouwen naar een fietsprestatie naar keuze. Iedereen -ook als je niet lid bent van de wielervereniging- die zich wil verbeteren kan zich aanmelden voor een training.

Het aanbod bestaat uit:

Wielertrainingen

Je wilt je algehele fietsconditie en techniek verbeteren en hebt besloten te gaan trainen. Misschien bereid je je voor op een fikse fietsinspanning: Luik-Bastenaken-Luik, La Marmotte of moet de Mont Ventoux er nu echt een keer aan moet geloven. Of je hebt je sportieve ambitie gekoppeld aan een goed doel. Vier keer de berg op tijdens de Alpe d’Huzes of wordt het echt zes keer dit jaar!? Je bent in voorbereiding voor de Tour for Life, ruim 1.200 kilometer in acht dagen van Noord Italië naar Zuid Limburg. Wat jij, alleen of samen met anderen, ook gaat doen en wat jouw uitdaging ook is: je wilt met een zeker gevoel aan de start staan.

Ons trainingsprogramma en prijzen vind je hier.

* Meer informatie over wielrennen
Begin je net met wielrennen en wil je weten wat voor kleding je het beste kunt dragen, wat je meeneemt onderweg of ben je op zoek naar tochten of routes kijk dan eens bij de informatie hier.

MTB training en clinics

In het najaar gaan we van de verharde weg af en de natuur in. Voordelen van mountainbiken: je houdt je conditie op peil en je bent nog steeds sportspecifiek bezig voor het nieuwe wielerseizoen. Veel technieken die je bij het mountainbiken leert komen overigens goed van pas op de weg. Je fietscontrole en stuurvaardigheid gaan er flink op vooruit. Kortom, redenen genoeg om aan te haken bij het gevarieerde MTB-trainingprogramma van CTC!

Meer informatie over de clinics en prijzen vind je hier.

Trainingsspecials

Zo nu en dan trekken we er graag op uit voor meer dan ‘een ritje’ en ‘een training’. In april een weekend trainen om de spieren weer goed ‘wakker’ te krijgen, naar warmere en hogere oorden eind mei/begin juni, en in het najaar de verharde weg af voor een weekend op de mountainbike. Op de website vind je onder de kop CTC Specials de uitwerking van deze activiteiten.

Indoor spinning

In anderhalf uur wordt in de sportschool gewerkt aan cardio en kracht. Ons programma is gericht op het uitbouwen van kracht en conditie, duur- en herstelvermogen; gevarieerd trainen is daarvoor de basis. In de anderhalf uur nemen we de tijd om de spieren goed warm te krijgen én is er meer ruimte voor lichamelijk herstel. Tussendoor wordt een heel uur intensief getraind. Niet de muziek staat centraal, maar jouw fysieke ontwikkeling. Je traint op je eigen niveau én met het doel om beter te worden. Om je grens te verleggen. Om optimaal te kunnen trainen bevelen we het gebruik van een hartslagmeter sterk aan.

Ons Spinning-winterprogramma en prijzen vind je hier.

Core Stability

Rompstabiliteit, powerhouse, voorkomen van blessures, betere sportprestaties. Core Stability kan je vergelijken met de stijfheid van een fiets. Hoe stijver de fiets hoe beter kracht/vermogen wordt overgedragen. Door het trainen van je rompspieren ontwikkel je in feite een ‘stijve’ romp waardoor dit als afzetplatform kan dienen voor de bewegingen die je doet. Verder is het van belang dat je gewrichten goed draaien. Denk bijvoorbeeld aan een wiel dat net niet helemaal goed in het frame is gezet of een ketting die te schuin staat. Het is allemaal extra wrijving en dus weerstand die je liever niet hebt.

Ons CS-winterprogramma en prijzen vind je hier.

Specials

Cycling in Concert, trainen in het buitenland, een lezing, een workshop… Een Special kan vele vormen aannemen. Voor 2016 staan weer een trainingsweekend (racefiets) in april, en een trainingsweekend (MTB) in november op het programma.