Fietsrecepten

We kunnen bij CTC Fietsen wel stellen dat we niet alleen enthousiast worden van wielrennen en mountainbiken. Een smakelijke hap eten, al dan niet weggespoeld met water, bier of wijn, gaat er ook altijd wel in. En verdiend toch ook, na een stevige rit!

Ergens zit nog altijd bij velen dat stemmetje dat gezond eten minder lekker is. En het klinkt ook zo correct: "goed eten is de bron voor goede sportprestaties". Maar de culinaire fietsers onder ons weten hoe het zit; gezond, voedzaam én lekker koken is heel erg haalbaar!

Deze pagina is opgezet om jou te inspireren. CTC ers delen met jouw hun bewezen lekkerste recepten.  Allemaal aan de kook dan maar!

Weet jij ook zo een toprecept? Stuur het -met eigen foto van het resultaat- naar contact@ctcutrecht.nl zodat we hem erbij kunnen plaatsen.

 

Geroosterde groenten-salade met quinoa

- voorgerecht of hoofdgerecht 4 personen -

Ingrediënten: 1 pastinaak, 1 wortel, 1 bietje, 1 zoete aardappel, 1 rode ui, 1/2 venkel, 1/2 rode peper, 1 el venkelzaad, 1 teentje knoflook, scheut olijfolie, peper en zout, 75 gram (rode) quinoa

Voor de dressing: 1 teentje knoflook, sap van een halve citroen, handjevol verse groene kruiden (peterselie, koriander, rucola), 1/2 dl olijfolie, 1 tl honing.

Handje rucola.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de pastinaak, wortel, biet en zoete aardappel met een dunschiller. Snijd alle groenten in grove stukken en doe ze met de fijngesneden rode peper, het venkelzaad en een uitgeknepen teentje knoflook in een ovenschaal. Besprenkel alles met een beetje olie en rooster de groenten ongeveer 20 minuten in de oven. Breng ze op smaak met peper en zout. Kook de quinoa in 150 milliliter water met een beetje zout gedurende 10-15 minuten en giet af.

Voor de dressing: meng alle ingrediënten voor de dressing met een staafmixer tot een dressing.

Meng de dressing door de groenten en schep de quinoa er doorheen. Schep er een handjevol rucola door en serveer.

Recept van Karel.
Gekookt tijdens het CTC Houffalize weekend april 2018

 

Carpaccio van rode biet

 - voorgerecht 2 personen -
 
 Ingrediënten: 2 voorgekookte rode bietjes, 10 blaadjes verse munt, zachte geitenkaas, handje rugcola melange, handje amandelschaafsel
 
Voor de dressing: 15 ml citroensap, 30 ml olijfolie extra vergine, 5 ml honing, peper en zout
 
Schaaf mooie plakjes van de bietjes. Hiervoor kun je een mandoline gebruiken, maar met een kaasschaaf lukt het ook.
Rooster het amandelschaafsel in en koekenpan. Houd in de gaten dat de amandelen niet verbranden.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Leg de plakjes rode biet in een cirkel op de borden. Gebruik de mooiste plakjes aan de buitenkant, deze liggen het meest in het zicht.
Vul de cirkel op met de overige plakjes rode biet.
Plaats in het midden een pluk rucola melange. Verdeel hieromheen de verkruimelde geitenkaas, muntblaadjes en het amandelschaafsel.
Druppel de dressing hierover heen. Zorg ervoor dat je de dressing ook over de rucola melange druppelt.
 
Recept van Heinz.
Gekookt tijdens het CTC Houffalize weekend april 2018