Gravelritten

Het rijden op gravelwegen is aan een snelle opmars bezig en daar is een goede reden voor. Er zijn namelijk nog heel veel onbekende halfverharde/onverharde wegen te verkennen. Het is een fijne afwisseling op het rijden op asfaltwegen, er is veel minder verkeer dan op asfalt. Het is veel minder technisch dan mountainbiken, maar voor mountainbikers is het wél een mooie duurtraining.

Gravelen wint aan populariteit. Ook binnen CTC Fietsen zijn er steeds meer mensen die interesse krijgen in deze sporttak. Gravelen doe je liever niet op je gewone racefietsbanden. De één monteert andere banden op de racefiets, de andere heeft een CX, de derde gravelt op zijn atb/mtb. En in toenemende mate wordt een gravelbike aangeschaft. De meeste gravelbikes hebben een racestuur en de geometrie van een endurance racefiets, maar dan voorzien van dikkere banden van ongeveer 32-40 mm. Bredere banden zorgen voor meer comfort en grip op een zachtere ondergrond.

Dit winterseizoen 2019-2020 zetten we weer 5x een gravelrides op de verenigingskalender. Eén keer per maand, op zaterdag, plannen we een fraaie gravelroute. Niet perse alleen in/om Utrecht, maar ook op andere plekken in Nederland.

De geplande data zijn:

  • 9 november en 14 december 2019
  • 11 januari, 8 februari, en 14 maart 2020
Aanmelden Gravel app-groep

In een aparte app-groep stemmen we  de ritten met elkaar af. Laat hieronder je naam en contactgegevens achter als je in de app-groep wilt.