Gravel clubritten

Het gravelrijden is aan een snelle opmars bezig en daar is een goede reden voor. Gravelen is een fijne afwisseling op het rijden op asfaltwegen, er is veel minder verkeer en je rijdt meer door de natuur. Het is veel minder technisch dan mountainbiken. Voor mountainbikers is het weer een mooie duurtraining.

Gravel is een verzamelnaam voor een variatie aan half-verharde en niet-verharde wegen en paden. Dat betekent dat de ene route héél anders kan zijn dan de ander. En daarmee zijn er weer heel veel onbekende halfverharde/onverharde wegen te verkennen, nice! Gravelen doe je liever niet op je gewone racefietsbanden. De één monteert andere banden op de racefiets, de andere heeft een CX, de derde gravelt op zijn atb/mtb. Als de portemonnee het toelaat, koop je een gravelbike. De meeste gravelbikes hebben een racestuur en de geometrie van een endurance racefiets, maar dan voorzien van dikkere banden van ongeveer 32-40 mm. Bredere banden zorgen voor meer comfort en grip op een zachtere ondergrond.

Winter 2019-2020
Dit winterseizoen 2019-2020 zetten we weer 5x een gravelrit op de verenigingskalender. Eén keer per maand, op zaterdag, plannen we een fraaie gravelroute. Niet perse alleen in/om Utrecht, maar ook op andere plekken in Nederland.

De geplande data zijn:

  • 9 november en 14 december 2019
  • 11 januari, 8 februari, en 14 maart 2020

Lid van CTC Fietsen? Meld je aan voor de Gravel app-groep
In een aparte app-groep stemmen we  de ritten met elkaar af. Mail je naam en telefoonnummer naar contact@ctcutrecht.nl  Heb je suggesties voor een gravelrit? Mail naar CTC gravel-coordinator Bart: bartvanha@gmail.com

Geen lid? Meld je voor een proefrit

Geef je hieronder op, we nemen contact met je op. Tot snel!