CTC Fietsen biedt in het winterseizoen zowel wattbiken als core stability trainingen aan voor leden. Op deze manier kun je in de winter je kracht en conditie effectief onderhouden​.

1. Wattbiken

De inschrijving is gesloten omdat de training vol is

Spinning en indoor cycling staan niet stil. Zo is er nu het wattbiken ofwel trainen op vermogen. Trainen op vermogen heeft veel voordelen ten opzichte van trainen op hartslag. Het meten op vermogen/wattage is heel direct, waar je hartslag altijd wat na-ijlt. Bij trainen op wattage train je op output (kracht) waar je bij spinning traint op input (hartslag).

We trainen gevarieerd, en testen met regelmaat je voortgang en om je zones bij te stellen. Trainen wordt meetbaar, voelbaar, volgbaar, uitdagend. Met deze manier van trainen creëer je meer persoonlijke inzicht, train je slimmer met meer rendement!

Wattbike wordt verzorgt door WattCycling Utrecht én Henri op de CTC Trainingsavond.
Er vinden 12 CTC trainingsavonden bij WattCycling Utrecht plaats, de 13e training mag je inzetten op een moment en training naar keuze (bv. Zondagochtend XL-training).

Nog nooit op een Wattbike getraind? Geen zorgen, WattCycling en Henri bieden een gratis introductietraining aan! De datum hiervoor wordt later geprikt.

  • WattCycling Utrecht
  • Wanneer: CTC Trainingsavond op woensdagavond 20.30-22.00 uur
  • Trainingsperiode: We starten woensdag 13 oktober 2021 met de reeks trainingen
  • Trainingsduur: 90 minuten
  • Locatie: Wattcycling Utrecht, De Dreef, Schooneggendreef 27, Utrecht
  • Kosten: 13 trainingen voor €175,- (normaliter 10-rittenkaart voor €175,-)

3 Trainingen gratis t.b.v. compensatie* seizoen 2020-2021.

  • Gratis introductietraining: datum volgt.

*Mocht je in seizoen 2020-2021 trainingen gemist hebben i.v.m. coronamaatregelen, dan krijg je óók nog voorrang bij het inschrijven.

Graag in het opmerkingenveld vermelden of je de introductietraining wilt volgen.

2. Core stability

In het indoorseizoen van 2021-2022 gaat Core Stability helaas niet door. We zijn op zoek naar alternatieven voor dit onderdeel ‘Krachttraining voor Fietsers’. We houden jullie op de hoogte!

Aanmelden indoor trainingen