Kennismakingsclinic MTB *

Fun & veiligheid

Steeds meer mensen vinden het fietsgeluk offroad. Terecht! Want het is heerlijk om van het asfalt af te rollen: het bos in, de grasvelden door, met je neus de natuur in. De tracks rondom Utrecht zijn van hoge kwaliteit, dus daar wil ook jij van genieten. De MTB-ers van CTC Fietsen rijden er graag!

Mountainbiken vraagt behalve om zin, ook om basic skills. Het is een behoorlijk technische én speelse sport, die zeker niet alleen over fysieke conditie en kracht gaat. Je fietshouding, fietsbeheersing, draaien en keren, schakelen en even aanzetten, uit je zadel dat hellinkje op, dat hellinkje af…. Je merkt al doende dat fun & veiligheid toenemen, als je beter weet hoe te reageren op die steeds wisselende ondergrond en op obstakels die je offroad tegenkomt.

Je bent zelf al op de mountainbike gestapt, nu gaan we er voor zorgen dat je er niet meer van afstapt!

Kennismakingsclinic: de basics

Een CTC Fietsen kennismakingsclinic betekent: kleine groepjes, veel persoonlijke aandacht, en een gediplomeerd trainer. Jij kan op jouw gemak ervaren hoe je ervoor staat, de basistechnieken voor mountainbiken doorlopen, en ervaren hoe tof het is om in een kleine groep gelijkgestemden het bos in te gaan. Tegelijk is de kennismakingsclinic ook een fijne en vrijblijvende manier om kennis te maken met de club.

Doelgroep:
Mensen die starten met mountainbiken of mensen die wel al wat langer op de mtb zitten en zich het zelf hebben aangeleerd. Je hebt schroom om in met een groepje mee te fietsen, en wilt graag doornemen of je de basistechnieken voldoende kent en beheerst.

Doel:
Na een kennismakingsclinic stap je over je terughoudendheid heen, en rij je een proefrit mee met één van de MTB clubritten van CTC Fietsen op dinsdagavond of zaterdagmiddag. Want door het te blijven doen, neemt je vaardigheid werkelijk toe. En wat is er leuker dan samen leren en beter worden in mtb-en!

De eerstvolgende opties voor een kennismakingsclinic is …. !

De trainingen vinden plaats in “Buiten in de Kuil”, Lage Vuursche (Zevenlindenweg 9, Baarn)

  • Gediplomeerde trainer aanwezig: ja
  • Groepsgrote: minimaal 2, maximaal 4
  • Starttijd: 10u
  • Duur: ongeveer 2 – 2,5 uur
  • Kosten: €5 (leden gratis)
Aanmelden

Meld je via onderstaand formulier aan voor een kennismakingsclinic. Zodra we voldoende aanmeldingen hebben leggen we een nieuwe datum vast.