Kennismakingstraining

Wil je de fijne kneepjes van het wielrennen onder de knie krijgen onder leiding van een gediplomeerd trainer van de vereniging? En daarbij veilig fietsen in een groep(je) ervaren, en daardoor meer plezier halen uit je rit?

Doe dan eens mee met een kennismakingstraining bij CTC. Gedurende het wielerseizoen bieden wij de kennismakingstraining meerdere keren aan.

Fietsen in een groep is leuker

CTC Fietsen is een vereniging voor het samen sportief fietsen. Omdat dat meer plezier oplevert. Je gaat sneller, het is gezelliger, door het delen van je hobby met anderen ontmoet je leuke mensen, je leert van elkaar, je deelt routes zodat je op plekken fietst waar je anders niet snel zou komen.

Veilig de weg op

Voor het eerst fietsen in een groep of op een racefiets kan spannend zijn. Je gaat sneller, je banden zijn smal, het is druk op de weg, en het schakelen en remmen vraagt je aandacht. Bij CTC Fietsen helpen we je met een kennismakingstraining wielrennen graag op weg om daar een goede ervaring in te krijgen. Zo kan je ervan uitgaan dat we altijd letten op onze veiligheid.

  • We rijden met wegkapiteins
  • Jij rijdt altijd met helm op en je fiets is in orde
  • We houden ons aan de verkeersregels
  • De communicatieafspraken voor fietsen in een groep zijn bij alle deelnemers bekend
Kennismakingstraining: dit leer je

Een CTC Fietsen kennismakingstraining betekent: kleine groepjes, veel persoonlijke aandacht, en een gediplomeerd trainer. Jij kan op je gemak ervaren hoe je ervoor staat, je de basistechnieken voor wielrennen eigen maken en ervaren hoe fijn het is om in een veilige groep te fietsen.

Na een basistraining stap je over je terughoudendheid heen, en rij je een proefrit mee met een van onze zondagochtendgroepen, of Toer28 op dinsdagavond.

Aanmelden kennismakingstraining

10 tips om ontspannen in een groep te fietsen

Wil je alvast lezen waar jij zelf op kunt letten als je in een groep fietst? Lees dan het interview met een van onze wegkapiteins door Zijwielrent: 10 tips om ontspannen in een groep te fietsen