Kennismakingstraining *

De fijne kneepjes van het wielrennen onder de knie krijgen onderleiding van een gediplomeerd trainer van de vereniging? Het veilig fietsen in een groep(je) ervaren, en daardoor meer plezier halen uit je rit?

CTC Fietsen biedt tijdens het wielerseizoen (van ingang zomertijd tot ingang wintertijd) de gelegenheid om mee te doen aan een Kennismakingstraining, om zo kennis te maken met het sportief wielrennen én om laagdrempelig kennis te maken met de club.

Veilig de weg op

Het wielrennen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Terecht! Het is heerlijk om te fietsen; met je neus in de wind, over de Hollandse dijken en de Utrechtse Heuvelrug! In bijna ieder huis is wel een racefiets te vinden. En iedereen in Nederland kan fietsen…. op zijn stadsfiets.

Een racefiets is anders dan je gewone fiets: je gaat sneller, je banden zijn smal, het is druk op de weg, en het schakelen en remmen vraagt je aandacht. Veel mensen leren zichzelf het wielrennen aan, en worden zich in tweede instantie bewust van de verschillen tussen fietsen en wielrennen, en de kwetsbaarheid op de weg als je op hoger tempo rijdt. Samen fietsen in een groep is dan net even een te hoge drempel, want dan moet je ook nog op de mensen in je groep letten.

Fietsen in een groep is leuker

CTC Fietsen is een vereniging voor het samen sportief fietsen. Omdat dat meer plezier oplevert. Je gaat sneller, het is gezelliger, door het delen van je hobby met anderen ontmoet je leuke mensen, je leert van elkaar, je deelt routes zodat je op plekken fietst waar je anders niet snel zou komen.

Samen fietsen in een groep wordt ook spannend gevonden. Bij CTC Fietsen helpen we je met een kennismakingstraining wielrennen graag op weg, om daar een goede ervaring in te krijgen. Zo kan je er vanuit gaan dat we altijd letten op onze veiligheid (we rijden met wegkapiteins, jij rijdt altijd met helm en je fiets op orde, we houden ons aan de verkeersregels, en de communicatie-afspraken voor fietsen in een groep zijn bij alle deelnemers bekent). Dat we onze vaste clubritten op zondagochtend plannen is geen toeval: dan is het rustiger op de weg!

Kennismakingstraining wielrennen (voor beginners)

Een CTC Fietsen kennismakingstraining betekent: kleine groepjes, veel persoonlijke aandacht, en een gediplomeerd trainer. Jij kan op jouw gemak ervaren hoe je ervoor staat, je de basistechnieken voor wielrennen eigen maken en ervaren hoe fijn het is om in een veilige groep te fietsen.

Doelgroep:
Mensen die starten met wielrennen of mensen die wel al wat langer fietsen en zich het wielrennen zelf hebben aangeleerd. Je hebt schroom om in een groep te fietsen, en wilt graag doornemen of je de basis van het wielrennen goed beheerst.

Doel:
Na een basistraining stap je over je terughoudendheid heen, en rij je een proefrit mee met één van onze zondagochtendgroepen, of Toer28 op dinsdagavond.

  • Gediplomeerde trainer aanwezig: ja
  • Groepsgrote: minimaal 4, maximaal 8
  • Wanneer: wisselende dat in de maanden april t/m september.
  • Tijden: dinsdagavond 19u of zondagochtend 9u
  • Duur: ongeveer 2 uur
  • Kosten: €5 (gratis voor leden)

Meld je hieronder aan voor een kennismakingstraining. Zodra we voldoende aanmeldingen hebben leggen we een nieuwe datum vast.

De laatste mogelijkheden in 2019 zijn: dinsdag 3 september en zondag 6 oktober 2019!

Lees ook

Wil je meer lezen over groepsfietsen, over waar jij zelf op kan letten en je op kunt voorbereiden? Lees dan het interview met één van onze wegkapiteins door Zijwielrent: 10 tips om ontspannen in een groep te fietsen

Aanmelden kennismakingstraining

Geef graag zoveel mogelijk data door waarop je kan. De trainingen gaan door bij 4 tot 8 aanmeldingen.