Ledenvergadering 12 november 2018

Op 12 november jongstleden hielden we als vereniging onze najaars-ledenvergadering. We applaudisseerden hard voor Judith die als bestuurslid Mountainbiken geïnstalleerd is (zie organogram), bespraken de activiteiten voor komend jaar -mede vanuit de input uit de jaarlijkse ledenvragenlijst- , kregen een update uit de verschillende commissies, we bespraken de snelheidsgroep SNEL+ en het samen een drankje drinken na de rit, we stelden de concept begroting en de contributie voor 2019 vast. Natuurlijk kwam ook ons 1e CTC Fietsen-lustrum ter sprake: noteer alvast 23 juni in je agenda!

Het volledige verslag mét toelichting, afspraken en acties op alle onderwerpen lees je in deze link:

2018nov_ Concept verslag ALV_nov 2018

Een paar punten lichten we extra uit:

* de basis jaarcontributie blijft in 2019 €35

* samen bouwen aan de vereniging

We voerden een gesprek over de inzet van leden om de activiteiten van de vereniging met elkaar mogelijk te maken. We zijn allemaal hartstikke blij met CTC en maken goed gebruik van de activiteiten die georganiseerd worden. De vele complimenten en het grote enthousiasme in de jaarlijkse enquete, bevestigen dat we met elkaar iets moois hebben opgezet.

Hoe motiveren we elkaar dan ook om -incidenteel of juist structureel- mee te bouwen aan de vereniging (alle leden actief)? Ruud maakte een powerpoint om het gesprek in te leiden, zie hieronder.
Er zijn verschillende tips verzameld om elkaar te motiveren. Degenen die zich al inzetten geven allemaal aan dat het vooral ook leuk is om iets te doen voor de club. Hoe mooi als iedereen een grotere of kleinere rol kan nemen in het laten floreren van de club!

Wil je weten hoe jij anderen kan inspireren om mee te doen? Lees het na in het verslag!

* variatie in vacatures
Op de website is een aparte pagina aangemaakt waarop de actuele vacatures vermeld en toegelicht staan. Het betreft zowel structurele inzet (op de vacature bestuurslid Trainen staat druk: Henri wil na 2 jaar graag terugtreden om zich meer te kunnen richten op zijn werk, naast zijn andere vrijwilligersklussen). Zonder bestuurslid Trainen komen we de komende zomer al in de knoei…: oei!
Maar ook zijn ook kleinere en meer incidentele vacatures waar jij wellicht plezier in hebt. Lees maar: https://ctcutrecht.nl/vacatures/

* what’s app gebruik
Iedereen herkent dat het aantal appjes in de CTC-groepen soms flink op kan lopen. Voor sommigen is dat reden om uit een app-groep te stappen. Dat is jammer als het gaat om de groepen waarin afspraken wordt gemaakt voor het samen fietsen. Het zijn vaak de mensen die toch al minder vaak komen, en met hun vertrek uit juist die app-groepen, is de kans dat ze aansluiten bij een rit weer wat kleiner. Jammer, want we zijn juist van het samen fietsen en elkaar daarin enthousiasmeren. 

Kijk nog even naar de Maandmail van november, en de oproep om bij jezelf twee gedragingen te checken: app over afspraken waar je wél naar gaat (en niet dat je niet komt), en reageer minder (duimpjes, smileys) op apps van elkaar.
In de appgroep Fietscafé mag je onbeperkt en alles app-en wat je wilt. Er is dus voor alles wat je kwijt wilt een goede app-groep te vinden 🙂

Algemene ledenvergaderingen in 2019 

Voor 2019 zijn ook weer twee ledenvergaderingen gepland. Ben je er bij op 25 maart en 18 november?