MTB clubritten

Vind jij het ook fijn om ervaringen en het plezier in het mountainbiken met anderen te delen? Als lid van CTC kun je het hele jaar door met ons op zaterdagmiddag een van de routes op de Utrechtse Heuvelrug als clubrit rijden.

En hoe tof is het dat je ook een keer per maand ergens buiten de routes van de Heuvelrug met andere CTC’ers kunt rijden? En wist je dat je in de maanden april tot en met september ook op dinsdagavond met ons mee kunt rijden?

We zouden het leuk vinden als je bij ons aansluit!

Inschrijven

  • Boskapitein aanwezig: ja
  • Hele jaar door: op zaterdagmiddag 13.30u
  • April t/m september: ook op dinsdagavond
  • Afspraakplek en route: via de Cyql app en de CTC MTB WhatsApp groep
  • Extra kosten: nee

Voordat je lid wordt, maken we graag eerst even kennis. Meld je aan voor een proefrit.
Na aanmelding nemen we contact met je op om een afspraak te maken.

Samen uit samen thuis
Tijdens de clubritten rijden we met boskapiteins en altijd vanuit het SUST-principe (samen uit samen thuis). Dat betekent dat we op elkaar wachten als iemand lek rijdt of minder snel is.

Zo rijden we veilig als groep, maar tegelijk met ruimte voor een ieder om een eigen tempo te kiezen. Als we met een grotere groep zijn of als er grote niveauverschillen zijn, splitsen we de groep qua lengte en tempo.

Ritten
Wij fietsen op zaterdagmiddag (hele jaar) en op dinsdagavond (zomerperiode) op de Utrechtse heuvelrug. Verder rijden wij op de laatste zaterdag van de maand een rit elders in het land.

Proefritten
De proefritten houden we voor beginnende mountainbikers op de eerste zaterdag van de maand. Dan zijn er twee boskapiteinen aanwezig en kunnen we met met meer snelheden rekening houden! Ben je al een ervaren mountainbiker dan kan je op elke zaterdag een keer meefietsen. Je kan twee keer proefrijden alvorens lid te worden.

Hopelijk zien we je snel op onze club!