Zaterdag clubrit

De Utrechtse Heuvelrug (van Zeist tot Rhenen) en de routes in Lage Vuursche en Soest zijn voor onze clubritten de thuisbasis. De routes in Amerongen, Zeist en Rhenen zijn technisch leuk en uitdagend; het is geen straf om deze routes met regelmaat te biken.

Veilig
Als groep fietsen we tijdens de clubrit vanuit het SUST-principe (samen uit samen thuis). Dat betekent dat we steeds een stuk lekker doorfietsen, en op geschikte plekken op elkaar wachten tot de laatste weer bij is. Daarnaast fietst er altijd een ervaren mtb-er achteraan, zodat niemand de kans loopt om alleen achter gelaten te worden in het bos. Of om alleen te komen te staan bij lek rijden, kapotte ketting of valpartijen.

Zo rijden we veilig als groep, maar tegelijk met ruimte voor ieder persoonlijk om eigen een tempo te kiezen. Als we met een grotere groep zijn of als er grote niveau-verschillen zijn, splitsen we de groep. Natuurlijk is het niet alleen vanuit praktische overwegingen dat we samen rijden; het is ook fijn om ervaringen en het plezier in het mountainbiken met anderen te delen!

  • Wegbegeleider aanwezig: ja
  • Zomertijd: doordeweekse avond
  • Hele jaar door: op zaterdagmiddag 13.30u
  • Afspraakplek en route: via what’s appgroep
  • Extra kosten: nee
Lees ook: