MTB clubritten

** In verband met het corona virus vervallen alle clubactiviteiten tot minimaal 28 april**

Bij CTC vinden we het fijn om ervaringen en het plezier in het mountainbiken met elkaar te delen Onze mountainbikers rijden daarom het hele jaar door op zaterdagmiddag een van de routes op de Utrechtse Heuvelrug als clubrit. Een keer per maand rijden we ergens buiten de routes van de Heuvelrug. In de maanden april tot oktober rijden we ook op dinsdagavond.

  • Wegbegeleider aanwezig: ja
  • Hele jaar door: op zaterdagmiddag 13.30u
  • April t/m oktober: ook op dinsdagavond: ook dinsdagavond
  • Afspraakplek en route: via CTC MTB WhatsApp groep
  • Extra kosten: nee
  • Proefrit? Je bent welkom. Voor aanmelden zie link hieronder.

We verzamelen meestal aan de rand van Utrecht om gezamenlijk naar een route te rijden. Mountainbikers van buiten Utrecht treffen we ter plaatse.

Samen uit samen thuis
Tijdens de clubritten rijden we met boskapiteins en altijd vanuit het SUST-principe (samen uit samen thuis). Dat betekent op elkaar wachten als iemand lek rijdt of minder snel is.

Zo rijden we veilig als groep, maar tegelijk met ruimte voor een ieder om een eigen tempo te kiezen. Als we met een grotere groep zijn of als er grote niveauverschillen zijn, splitsen we de groep qua lengte en tempo.

Ritten
Wij fietsen op zaterdagmiddag (hele jaar) en op dinsdagavond (zomerperiode) op de Utrechtse heuvelrug. Verder rijden wij op de laatste zaterdag van de maand een rit elders in het land.

Beginnersritten (NZS)
Beginners kunnen de eerste zaterdag van de maand aansluiten bij de NZS rit (Niet Zo Snel).

Veiligheidscheck
Voorafgaand aan elke rit wordt de bike- en helmcheck uitgevoerd.

Ook interessant: