MTB clubritten

De Utrechtse Heuvelrug (van Zeist tot Rhenen) en de routes in Lage Vuursche en Soest zijn voor onze clubritten de thuisbasis. De routes in Amerongen, Zeist en Rhenen zijn technisch leuk en uitdagend; het is geen straf om deze routes met regelmaat te bikken. Vaak verzamelen aan de rand van Utrecht om gezamenlijk naar een route te rijden. MTB-ers van buiten de stad treffen we ter plaatse.

 

  • Wegbegeleider aanwezig: ja
  • Hele jaar door: op zaterdagmiddag 13.30u
  • Zomertijd: ook dinsdagavond
  • Afspraakplek en route: via CTC MTB-what’s appgroep
  • Proefrit? Je bent welkom. Voor aanmelden zie link hieronder.
  • Extra kosten: nee
Veilig en gezellig

Als groep fietsen we tijdens de clubrit vanuit het SUST-principe (samen uit samen thuis). Dat betekent dat we steeds een stuk lekker doorfietsen, en op geschikte plekken op elkaar wachten tot de laatste weer bij is. Daarnaast fietst er altijd een ervaren mtb-er achteraan, zodat niemand de kans loopt om alleen achter gelaten te worden in het bos. Of om alleen te komen te staan bij lek rijden, kapotte ketting of valpartijen.

Zo rijden we veilig als groep, maar tegelijk met ruimte voor ieder persoonlijk om eigen een tempo te kiezen. Als we met een grotere groep zijn of als er grote niveau-verschillen zijn, splitsen we de groep.

Natuurlijk is het niet alleen vanuit praktische overwegingen dat we samen rijden; het is ook fijn om ervaringen en het plezier in het mountainbiken met elkaar te delen!

We fietsen het hele jaar door op zaterdagmiddag. Regelmatig (1x per maand) fietsen we andere mooie routes dan die van de Heuvelrug. Er zijn tal van fraaie en uitdagende routes te fietsen die andere clubs in Nederland uitzetten, en die we kunnen vinden via de NTFU kalender.

In de maanden april tot oktober pakken we ook op dinsdagavond de fiets. Zorg ervoor dat je lichtjes meeneemt, want bij het terugrijden zal het -zeker in april en september- schemerig zijn.

Lees ook: