** In verband met het corona virus vervallen alle clubactiviteiten **

Met een gevarieerd trainingsaanbod biedt CTC leden én niet-leden niet alleen de kans om het mountainbiken in de basis onder de knie te krijgen, maar ook om zichzelf vervolgens te verbeteren.

1. Basistraining Mountainbiken

Als beginnend mountainbiker is het belangrijk om bij de basis te beginnen. Met een mooie opbouw, veel persoonlijke aandacht en vanuit het plezier in de sport, nemen trainers Jurriaan en René je stapsgewijs mee in drie clinics, elk met een eigen thema. 

Deze serie clinics is niet alleen een goede aanvulling voor de mensen die weinig ervaring hebben in het mountainbiken, maar zeker ook voor iedereen die zijn/haar techniek weer even wil opfrissen.

Na afloop van deze serie rij jij sneller, veiliger, met meer zelfvertrouwen, en vooral met nog meer plezier over de mountainbike tracks!

  • Wanneer: 3 zaterdag om 10.00 uur (nieuwe data 2020/21 nog niet bekend)
  • Trainingsduur: 3 clinics van 90 minuten
  • Locatie: Buiten in de Kuil, Lage Vuursche
  • Kosten: €41 voor leden, €47,50 voor niet-leden

Training 1: Remmen en schakelen
In deze clinic leer je ondermeer om een noodstop te maken. Daarnaast leer je gecontroleerd de mountainbike af te remmen en tot stilstand te laten komen. Ook kan je na deze oefening soepel schakelen op de momenten die ertoe doen.

Training 2: Bochten
Aanleren van de basistechniek om een bocht op met snelheid te kunnen nemen. Goed oor bochten kijken is voorwaarde om flow te behouden.

Training 3: Obstakels
Je leert veilig over een obstakel heen te rijden. Onderdeel daarvan is leren en gevoel krijgen bij hoe je je gewicht kunt verplaatsen,  om je bike soepel te laten rollen.

Aanmelden

Meld je via onderstaand formulier aan voor de serie. De training gaat door bij minimaal 8 deelnemers en maximaal 10 deelnemers.

2. Techniektraining

In het voorjaar organiseren we speciaal voor CTC-leden die de basistechnieken beheersen een trainingsblok van twee lessen door onze gediplomeerde trainers waarin we de puntjes op de i zetten. Het doel: ervaren dat mountainbiken nóg leuker wordt als je de techniek beter beheerst!

De nieuwe data voor 2021 zijn nog niet bekend

Meer informatie