Najaar: MTB weekend

27-29 oktober 2017: MTB-weekend in de Eifel

Eind oktober organiseren we weer een spetterend MTB-weekend! Om mee te gaan hoef je geen lid van de vereniging te zijn, wel moet je heel veel zin hebben in mountainbiken 🙂

We gaan naar de regio rond Nideggen in de Eifel. Daar zijn veel mooie routes te rijden, zie voor een voorproefje: http://www.freifahrt-eifel.de/de/routen-dueren.

We hebben een mooi en uitdagend programma voor ogen, geschikt voor mountainbikers met enige ervaring tot gevorderde mountainbikers. Behalve het verbeteren van de techniek zullen we tijdens dit weekend vooral ook de omgeving van dit deel van de Eifel gaan verkennen. We fietsen volgens het SUST principe, Samen Uit Samen Thuis, maar iedereen zal lekker moe worden!

Als je vrijdag overdag al kan komen, fietsen we een korte route. Later aansluiten is ook mogelijk. Zaterdag en zondag fietsen we een wat langere route. Zondag is er voor de liefhebbers (met fully’s en bescherming etc.) de mogelijkheid om naar bikepark Hürtgenwald te gaan.

Wil je mee, of wil je meer informatie, vul dan onderstaand formuliertje in.


Oktober 2016: MTB weekend in de Ardennen

33466_851ecd5d651b6bda813893a1c0433b3eEind oktober organiseren we wederom een spetterend MTB weekend! Om mee te gaan hoef je geen lid van de vereniging te zijn, wel moet je héel véel zin hebben in mountainbiken 🙂

Datum: vrijdag 28 oktober t/m zondag 30 oktober 2016
Er is voor maximaal 14 personen plek.
Locatie: Belgische Ardennen
Overnachten: www.botemps.be

Kosten: € 175,- inclusief:
– 2 overnachtingen met ontbijt,
– pasta diner op vrijdag
– 1x 3-gangendiner,
– 2x lunchpakket,
– afspuit mogelijkheid fietsen
– binnenstalling fietsen.
– late uitcheck (uiterlijk 17.00u)

Carpoolen: gaan we regelen als we weten wie er mee gaan.
Inschrijving: mail naar contact@cycletrainingcenter.nl

Be there! It will be great! Groet van de mountainbikecommissie van CTC Fietsen

fietsen-in-de-ardennenpg_2079985256

 


Ook voor oktober / november 2016 zijn plannen in de maak voor een mountainbike-weekend. Ben je geïnteresseerd? Hou dan de website in de gaten of laat je naam en mailadres achter als je op de hoogte gehouden wilt worden.


November 2015: MTB weekend Houffalize

In het tweede weekend van november organiseert CTC Trainen het jaarlijkse MTBweekend. Voor iedereen die houdt van off the road fietsen, en voor iedereen die dat graag eens wil meemaken.

* Het idee
Op vrijdag 20 november vertrekken we naar Houffalize in de Ardennen en zullen daar de tracks van Houffalize verkennen. Houffalize is een van de bekendste mountainbikeregio’s van de Ardennen en kenmerkt zich door rotsachtig terrein en steile hellingen. In de omgeving zijn meerdere routes uitgepijld. De routes variëren in lengte en technische moeilijkheidsgraad en daardoor geschikt voor beginners als meer ervaren fietsers.

* Programma
Net als de twee eerdere edities zal het programma er in grote lijnen als volgt uit zien:

  • vrijdagavond 20/11: aankomst in Houffalize, eventueel inclusief diner
  • zaterdag 121/11: ochtend clinic o.l.v. MTB-instructeur en ‘s middags verkennen van routes in de omgeving
  • zondag 22/11: ochtend MTB-tocht in de omgeving van Houffalize, douchen, en in de middag vertrek naar Nederland

* Kosten
De kosten voor het weekend liggen tussen de 150 en 200 euro. Dit is inclusief 2 overnachtingen, diner op zaterdagavond, ontbijt en begeleiding tijdens de clinic en tochten. Lunch en drankjes zijn voor eigen rekening. Vervoer naar Houffalize is op eigen gelegenheid, waarbij we uiteraard graag meedenken als het gaat om samen reizen. De definitieve prijs wordt mede bepaald door de nog te boeken accommodatie en deze is weer afhankelijk van het aantal deelnemers.

* MTB huren
Wil je wel mee, maar ben je niet in het bezit van een mountainbike? Het is mogelijk om een mountainbike te huren. Geef dit dan aan bij je aanmelding, en vermeld daarbij je lichaamslengte en binnenbeenlengte.

Zin om mee te gaan? Je kan je nu reeds voor inschrijven. Je beslist voor 3 oktober 2015 definitief of je mee gaat. Voorinschrijven voor het trainingsweekend kan via het aanmeldformulier.


Eerdere MTB-weekenders 

In 2012 hebben we “bike-arena” Sauerland bezocht en in 2013 waren we in het Limburgse Heuvelland. Bekijk de sfeerimpressies en verslagen hier rechts op de pagina, onder het kopje “Terugblik activiteiten”.

2013nov CTC MTB Mechelen 068

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: