MTB weekend

Ieder  jaar organiseren we in april voor mountainbikers en wielrenners een verenigingsweekend vlak over de grens van Nederland. We zoeken een locatie uit waar we méér kunnen klimmen dan op de Utrechtse Heuvelrug, en dat tegelijkertijd op behapbare afstand van Utrecht ligt.

Het verenigingsweekend is geschikt voor alle niveaus: beginners, ervaren en gevorderden mountainbikers/wielrenners. We zorgen ervoor dat er voor iedereen mooie fietsroutes zijn, wisselend van lengte en hoogtemeters.

Baraque Fraiture, Ardennen 

In 2020 gaan we naar de Ardennen. Daar zijn we vaker geweest, dus we weten dat je er fantastisch kunt fietsen.

Baraque Fraiture ligt 14 km vanaf La Roche en Ardenne, 260 km van Utrecht. We verblijven in een voormalig hotel.

Programma (onder voorbehoud)

  • Vrijdag: aankomst. Ben je vroeg, dat is er tijd om alvast een verkenningsrondje te rijden. Vanaf 16u kunnen we in het hotel terecht.
  • Zaterdag: we splitsen op in groepjes die ongeveer dezelfde afstand willen fietsen. Iedere groep rijdt volgens het SUST principe, dus samen uit, samen thuis.
  • Zondag: we hebben volop tijd voor een rit, want we hoeven het huis pas aan het einde van de middag te verlaten. Voordat we weggaan, ruimen we samen op.
  • Wij doen de inkopen voor 2 x ontbijt, 2 x diner en kopen ook snacks en drinken voor in het huis.
  • CTC-koks nemen recepten mee voor twee heerlijke maaltijden.
  • Met z’n allen zorgen we ervoor dat het een leuk weekend wordt: tafel dekken, groente snijden, afruimen, afwassen, rommel opruimen -> het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal!
  • Er kunnen maximaal 30 personen mee.
  • De kosten zullen rond de €150 en €200 euro per persoon uitkomen. De prijs is mede afhankelijk van het aantal deelnemers. Hoe meer mensen meegaan, hoe lager de kosten. We gaan daarbij uit van eigen vervoer en het zelf betalen van hapjes en drankjes buiten de deur.

Update 12 februari: Het maximale aantal inschrijvingen is inmiddels bereikt. Mochten er nog plaatsen beschikbaar komen, dan melden we dat in de maandmail.

Najaars MTB weekend

Het jaarlijkse mountainbike-najaarsweekend is een mooie traditie geworden bij CTC Fietsen! Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar een mooie plek met een bijpassend programma, geschikt voor mountainbiker met enige ervaring tot gevorderde mountainbikers (het weekend is niet geschikt voor echte beginners).

Houd onze site en social meida in de gaten, of informeer naar de plannen bij Reinart, Judith en René van de Mountainbike-commissie via e-mail mtb@ctcutrecht.nl.

Het verslag van het 2019 najaarsweekend kun je hier nalezen: https://ctcutrecht.nl/2019-mtb-herfstweekend-winterberg/