CTC Opstapdagen

 

Het wielrennen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In bijna ieder huis is wel een racefiets te vinden. En iedereen in Nederland kan fietsen, op de stadsfiets….

Een racefiets is toch net even anders: je gaat sneller, je banden zijn smal, het is druk op de weg, en het schakelen en remmen vraagt je aandacht. Laat dat vooral je pret niet drukken. Bij CTC Fietsen helpen we je graag op weg wanneer je nog wat moeite hebt om de controle te krijgen over je racefiets.

Met de zomer in de lucht kriebelt het onvermijdelijk, de fiets lonkt. Dit is het moment op op je racefiets te stappen! Wat doe je als daarmee ook de twijfel toeslaat? Ben je wel op conditie? Hoe hard gaat jouw fietsmaatje en kan je het bijbenen? Fietsen in een groep is makkelijker en gezellig, maar wat als je het ook best eng vindt?

Wil jij je voorbereiden op een mooie tocht, hier in Utrecht of in het buitenland, dan begint hier je voorbereiding. Ieder voorjaar organiseren we een opstapmaand. Na de opstapmaand, stap je natuurlijk niet meer af, maar ga je verder!

* Voor niet-leden zijn de opstapdagen een goede manier om met wielrennen én met CTC Fietsen kennis te maken.

 

* Kilometers opbouwen

Wielrennen is een duursport. Hoe staat het met jouw duurvermogen? Schrik je terug van 50 kilometer of meer? Doe dan mee met ‘bouwen aan je basis’:  de eerste keer rijd je 35 kilometer. Een week daarna zo’n 5 kilometer meer. Daarna sluit je met gemak aan bij de reguliere NietZoSnel-groep. Tussentijds instromen is natuurlijk ook goed!

Eerste rit: 35 kilometer
Tweede rit: 40 kilometer
Derde rit: je sluit aan bij de reguliere Niet Zo Snel-groep!

  • Wegkapitein aanwezig: ja
  • Tijd: 9:10u
  • Extra kosten: nee
  • Wil je meedoen met “kilometers opbouwen”: mail naar contact@ctcutrecht.nl!

Doelgroep: mensen die starten met wielrennen en hun basis willen leggen aan het begin van het wielerseizoen, fietsers die herstellen van een bevalling of ziekte, fietsers die de afgelopen winter weinig tijd hebben gehad om hun basiskilometers te onderhouden.

Tip,  lees ook:
Het interview met één van onze wegkapiteins door Zijwielrent: 10 tips om ontspannen in een groep te fietsen