Opstapmaand april *

Het wielrennen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In bijna ieder huis is wel een racefiets te vinden. En iedereen in Nederland kan fietsen, op de stadsfiets….

Een racefiets is toch net even anders: je gaat sneller, je banden zijn smal, het is druk op de weg, en het schakelen en remmen vraagt je aandacht. Laat dat vooral je pret niet drukken. Bij CTC Fietsen helpen we je graag op weg wanneer je nog wat moeite hebt om de controle te krijgen over je racefiets.

Met het voorjaar in de lucht kriebelt het onvermijdelijk, de fiets lonkt. Dit is het moment op op je racefiets te stappen! Wat doe je als daarmee ook de twijfel toeslaat? Ben je wel op conditie? Hoe hard gaat jouw fietsmaatje en kan je het bijbenen? Fietsen in een groep is makkelijker en gezellig, maar wat als je het ook best eng vindt?

Wil jij je voorbereiden op een mooie tocht, hier in Utrecht of in het buitenland, dan begint hier je voorbereiding. Na de opstapmaand, stap je natuurlijk niet meer af, maar ga je verder!

* Voor niet-leden is “Opstapmaand April” een goede manier om met wielrennen én met CTC Fietsen kennis te maken.

De opstapmaand, dat is…

* Kilometers opbouwen

Wielrennen is een duursport. Hoe staat het met jouw duurvermogen? Schrik je terug van 50 kilometer of meer?
Doe dan mee met 4 weken ‘bouwen aan je basis’: we starten met 30 km en iedere week fiets je 5 km verder. Kruissnelheid van de ritten ligt op 25-28 kmpu. Na 4 weken sluit je met gemak aan bij de reguliere NZS-groep. Tussentijds instromen is natuurlijk ook goed!

7 april 2019: 30 kilometer
14 april: 35 kilometer
21 april: 40 kilometer
28 april: 45 kilometer (start om 9u)
5 mei: je sluit aan bij de reguliere Niet Zo Snel-groep!

 • Wegkapitein aanwezig: ja
 • Datum: eerste 4 zondagen van april
 • Tijd: 10u
 • Extra kosten: nee
 • Wil je meedoen met “kilometers opbouwen”: mail naar contact@ctcutrecht.nl!

Doelgroep: mensen die starten met wielrennen en hun basis willen leggen aan het begin van het wielerseizoen, fietsers die herstellen van een bevalling of ziekte, fietsers die de afgelopen winter weinig tijd hebben gehad om hun basiskilometers te onderhouden.

Tip,  lees ook:
Het interview met één van onze wegkapiteins door Zijwielrent: 10 tips om ontspannen in een groep te fietsen

* Kennismakingstraining wielrennen

In april organiseren we 2 keer een kennismakingstraining. Kleine groepjes, veel persoonlijke aandacht, en een gediplomeerd trainer. Jij kan op jouw gemak ervaren hoe je ervoor staat, je de basistechnieken voor wielrennen eigen maken en ervaren hoe fijn het is om in een veilige groep te fietsen. Na de basistraining kan je uitdenken hoe je verder wilt.

 • Gediplomeerde trainer aanwezig: ja
 • Er zijn 2 mogelijkheden om uit te kiezen: dinsdagavond 16 april of zondagochtend 27 april 2019
 • Starttijd: 18.45u (dinsdagavond), 9u (zondagochtend)
 • Duur: ongeveer 90 minuten
 • Vooraf aanmelden: ja
 • Kosten: €5
Aanmelden kennismakingstraining