Stichting Ronde van de Maliebaan

Door de samenwerking tussen wielerverenigingen De Volharding, Het Stadion, De Domrenner (studenten), RTC Domstad, Fietsclub Ledig Erf, CTC Fietsen, CS030 en Fietsclub Tuindorp Stoempers is de stichting hét platform voor het Utrechtse wielrennen en toerfietsen.

De stichting organiseert inmiddels naast de Ronde van het Wilhelminapark en de Ronde van de Maliebaan ook de Klimtijdrit in de parkeergarage van het USP, de Classico Giro Utrecht, de Tour d’Utrecht en in 2015 & 2016 was er een Utrechts Kampioenschap Tijdrijden. Ook wordt jaarlijks een aantal Wielercafés en pubquizzen georganiseerd. De stichting streeft naar een breed, verenigingsoverstijgend aanbod voor zowel toer- als wedstrijdfietsers, jong en oud, met en zonder beperking.

2015: De Tour naar Utrecht

Toen bekend werd dat de Tour naar Utrecht zou komen stond vanaf het begin vast dat het Grand Départ niet voorbij kon gaan zonder daar lokale sportieve activiteiten aan te verbinden. En zo geschiedde. In nauw overleg met 5 Utrechtse wielerorganisaties en VSU zijn deze plannen uitgewerkt. Daarna hebben gesprekken plaats gevonden met de stichting Ronde van de Maliebaan, waarna de Stichting nieuw leven werd ingeblazen.

Continuering

Omdat goede dingen om continuering vragen, wordt in 2016 vervolg gegeven aan de bestaande samenwerking. Utrecht wordt wederom voorzien van schitterende wielerwedstrijden voor jong en oud midden in de stad. De Stichting Ronde van de Maliebaan dekt als platform de hele wielersport in Utrecht!

CTC Fietsen werkt graag mee aan dit Utrechtse samenwerkingsverband. Twee mensen zijn daarom actief betrokken bij de stichting en de organisatie van activiteiten, zoals het Wielercafé. Ook de gemeente Utrecht en de VSU blijven van de partij om bij te dragen aan de invulling van belangrijke randvoorwaarden.

Lees ook

De website van Stichting Ronde van de Maliebaan, voor de jaarprogrammering.