MTB trainingen

Als mountainbiker wil je bij de basis beginnen. Met een mooie opbouw, veel persoonlijke aandacht en vanuit het plezier in de sport, nemen onze eigen trainers je stapsgewijs mee tijdens de twee trainingen. Deze trainingen hebben elk met een eigen thema.

Deze serie trainingen is niet alleen een goede aanvulling voor als je weinig ervaring hebt met mountainbiken, maar zeker ook als je je techniek wilt opfrissen.

Na afloop van deze serie rij jij sneller, veiliger, met meer zelfvertrouwen, en vooral met nog meer plezier over de mountainbike tracks!

  • Wanneer: zaterdag 24 september en  zaterdag 1 oktober
  • Locatie en tijdstip: Lage Vuursche (Buiten in de kuil), 10 uur
  • Trainingsduur: 2 trainingen van 2,5 uur
  • Kosten: €10,- voor leden, €40,- voor niet-leden

Training 1: Remmen, houding, schakelen en bochten
In deze clinic leer je onder meer om een noodstop te maken. Daarnaast leer je gecontroleerd de mountainbike af te remmen en tot stilstand te laten komen. Ook kun je na deze oefening soepel schakelen op de momenten die ertoe doen. We staan ook stil bij het aanleren van de basistechniek om een bocht met snelheid te kunnen nemen. Goed door bochten kijken is een voorwaarde om flow te behouden.

Training 2: Obstakels en bochten
Je leert veilig over een obstakel heen te rijden. Onderdeel daarvan is leren en gevoel krijgen bij hoe je je gewicht kunt verplaatsen, om je bike soepel te laten rollen. Ook gaan we verder met de bochten oefenen.

Ik heb met veel plezier de clinic gevolgd! Enthousiaste en ervaren instructeurs. Goede tips en tricks die je gelijk in praktijk brengt, waardoor je met zelfvertrouwen op de fiets zit” Krista

Ik ben 5 jaar geleden tijdens de basistraining van CTC besmet geraakt met het MTB virus. Door het enthousiasme van trainer René en de klik met de andere deelnemers ben ik direct lid geworden van deze super gezellige vereniging.” Chris

INSCHRIJVEN