MTB trainingen

Wil jij het mountainbiken in de basis onder de knie krijgen en ook je techniek verbeteren? Volg dan een MTB training bij CTC!

Basistraining Mountainbiken

Als beginnend mountainbiker wil je bij de basis beginnen. Met een mooie opbouw, veel persoonlijke aandacht en vanuit het plezier in de sport, neemt onze eigen trainer René je stapsgewijs mee in twee clinics, elk met een eigen thema. 

Deze serie trainingen is niet alleen een goede aanvulling voor als je weinig ervaring hebt met mountainbiken, maar zeker ook als je je techniek wilt opfrissen.

Na afloop van deze serie rij jij sneller, veiliger, met meer zelfvertrouwen, en vooral met nog meer plezier over de mountainbike tracks!

  • Wanneer: zaterdag 16 oktober & zaterdag 23 oktober 2021
  • Locatie en tijdstip: Lage Vuursche (Buiten in de kuil), 10 uur
  • Trainingsduur: 2 clinics van 2,5 uur
  • Kosten: €41 voor leden, €47,50 voor niet-leden

Training 1: Remmen, houding, schakelen en bochten
In deze clinic leer je onder meer om een noodstop te maken. Daarnaast leer je gecontroleerd de mountainbike af te remmen en tot stilstand te laten komen. Ook kun je na deze oefening soepel schakelen op de momenten die ertoe doen. We staan ook stil bij het aanleren van de basistechniek om een bocht met snelheid te kunnen nemen. Goed door bochten kijken is een voorwaarde om flow te behouden.

Training 2: Obstakels en bochten
Je leert veilig over een obstakel heen te rijden. Onderdeel daarvan is leren en gevoel krijgen bij hoe je je gewicht kunt verplaatsen, om je bike soepel te laten rollen. Ook gaan we verder met de bochten oefenen. 

Aanmelden

Meld je via onderstaand formulier aan voor de twee trainingen.