MTB trainingen

Wil jij het mountainbiken in de basis onder de knie krijgen en ook je techniek verbeteren? Volg dan een MTB training bij CTC!

Basistraining Mountainbiken

Als beginnend mountainbiker wil je bij de basis beginnen. Met een mooie opbouw, veel persoonlijke aandacht en vanuit het plezier in de sport, nemen onze eigen trainers Floris en René je stapsgewijs mee in drie clinics, elk met een eigen thema. 

Deze serie clinics is niet alleen een goede aanvulling voor als je weinig ervaring hebt met mountainbiken, maar zeker ook als je je techniek wilt opfrissen.

Na afloop van deze serie rij jij sneller, veiliger, met meer zelfvertrouwen, en vooral met nog meer plezier over de mountainbike tracks!

  • Wanneer: Vanwege huidige coronamaatregelen zijn de exacte data voor 2021 nog niet bekend.
  • Trainingsduur: 3 clinics van 90 minuten
  • Locatie: Buiten in de Kuil, Lage Vuursche
  • Kosten: €41 voor leden, €47,50 voor niet-leden

Training 1: Remmen en schakelen
In deze clinic leer je onder meer om een noodstop te maken. Daarnaast leer je gecontroleerd de mountainbike af te remmen en tot stilstand te laten komen. Ook kan je na deze oefening soepel schakelen op de momenten die ertoe doen.

Training 2: Bochten
Aanleren van de basistechniek om een bocht met snelheid te kunnen nemen. Goed door bochten kijken is voorwaarde om flow te behouden.

Training 3: Obstakels
Je leert veilig over een obstakel heen te rijden. Onderdeel daarvan is leren en gevoel krijgen bij hoe je je gewicht kunt verplaatsen, om je bike soepel te laten rollen.

Aanmelden

Meld je via onderstaand formulier aan voor de drie clinics.