April: trainingsweekend

Voorjaarsweekend 2017: Willingen (Sauerland, Dsl)

Op 3 uur rijden van Utrecht, op 30 killometer van Winterberg, ligt Willingen. Dit is de plek die we gekozen hebben voor het CTC voorjaarsweekend van vrijdag 7 t/m zondag 9 april 2017. Het gebied rondom Schwalefeld is een 1e klas gebied voor mountainbikers en racefietsers.

Er zijn veel wielerroutes over verkeersarme maar toch goed geasfalteerde wegen in een prachtige omgeving langs meren, over bergen en langs oude burchten. Perfect dus om aan de start van het buitenseizoen van de wielrenners de beenspieren weer eens onder druk te zetten.

De mountainbikers kunnen hun hart ophalen met eigen ritjes in de omgeving. Voor de mountainbikers is geen trainingsprogramma georganiseerd tijdens het weekend, maar op gpsies.com zijn tal van routes te vinden om te verkennen.

Het weekend behelst in grote lijnen:
  • Vrijdag aankomst. Afhankelijk van jouw aankomsttijd heb je wel/niet de tijd om al een verkenningsrondje te rijden.
  • Zaterdag: ‘s morgens onder leiding van een CTC-trainer een clinic klimmen en dalen voor  wielrenners, en een verrassingsactiviteit. In de middag rijden we een extra ronde, met een afstand naar keuze.
  • Zondags rijden we in de ochtend nog een mooie rit. Rond 14u verzamelen we weer terug in het huis om te douchen en te eten, waarna we weer afreizen naar huis.
  • Onze magistrale fietsende kok (Heinz) gaat mee, wat garant staat voor vers, biologisch, lekkerrrrrr, en gevarieerd. Je krijgt 2x ontbijt en 2x diner verzorgd, en we zorgen voor snacks en drinken in het huis.
  • Er kunnen maximaal 20 personen mee; er zijn 10 slaapkamers met ieder 2 bedden.
  • De kosten zullen rond de €150 en €200 euro per persoon uitkomen. De prijs is mede afhankelijk van het aantal deelnemers. Hoe meer mensen meegaan, hoe lager de kosten. We gaan daarbij uit van eigen vervoer en het zelf betalen van hapjes/drankjes buiten de deur.

a64fa229_originalsam_3132-1willingen_foto
top-wandelen-rothaarsteig

2016: Nordeifel (Monschau, Dsl)

Huis Nordeifel #1In het weekend van 8 t/m 10 april 2016 organiseren we een trainingsweekend in de Nordeifel (op ruim 200 km van Utrecht), bij Monschau. We huren daar een (deel van een) eigen huis. Degenen die al op vrijdagmiddag aankomen hebben de gelegenheid om dan reeds een opwarmings-/verkenningsrit te maken.

Het weekend omvat in ieder geval een clinic klimmen & dalen op de zaterdagochtend. Gevolgd door een korte intensieve rit op de zaterdagmiddag, waarin we het geleerde van de ochtend toepassen: fietshouding, klimtechniek, daaltechniek, we nemen het allemaal door. Op zondag rijden we -al naar persoonlijk gelang- een rit van 100, 125 of 150 (of rij je liever meer?) kilometer met de nodige hoogtemeters.

Zin om mee te gaan? De kosten vallen alleszins mee en zullen zo tussen de 150 en 200 euro all in (we gaan uit van eigen vervoer en zelf betalen van drankjes) per persoon bedragen.

De organisatie -wij van CTC dus- zorgt voor een goed en lekker ontbijt op de zaterdag- en zondagochtend, én voor een homemade twee-gangendiner op vrijdag- en zaterdagavond (zo veel mogelijk biologisch).

Huis Nordeifel #2Huis Nordeifel #3

 


2015: Zuid-Limburg

In 2015 organiseert CTC Trainen een trainingsweekend in Zuid-Limburg, van vrijdagavond 10 april tot en met zondag 12 april.

Nederland is een vlak landje dus als je wilt leren klimmen dan ga je al gauw naar het buitenland. En zeker, het beklimmen van een col van boven de 1000 meter is een aparte ervaring. Maar dat wil niet zeggen dat je je niet in ons eigen land goed kunt voorbereiden op het betere klimwerk. Limburg heeft wat dat betreft heel wat te bieden. Tijdens ons traditionele trainingsweekend in het voorjaar werken we in 2015 daarom dit keer de kuitenbijters af die bekend zijn van de Amstel Gold Race.

Het programma is nog niet definitief maar de 2-daagse training omvat in ieder geval een clinic klimmen en dalen op de zaterdagochtend. Gevolgd door een korte intensieve rit van 60 km op de zaterdagmiddag, waarin we het geleerde van de ochtend toepassen: fietshouding, klimtechniek, daaltechniek, we nemen het allemaal door. Op zondag rijden we -al naar persoonlijk gelang- een rit van 100, 125 of 150 (of rij je liever de 200 of 250?) kilometer; een deel van het Amstel Gold Race parcours met uitdagende beklimmingen, waaronder de Lemelerberg en uiteraard de Cauberg!

Zin om mee te gaan? De kosten vallen alleszins mee en zullen zo tussen de 150 en 200 euro all in (we gaan uit van eigen vervoer en zelf betalen van drankjes) per persoon bedragen. Inschrijven voor het trainingsweekend kan via het aanmeldformulier.

Accommodatie Voor het weekend vertoeven we in vakantiehuis “De Molenaar” aan de rand van het pittoreske Epen: een plekje met goede voorzieningen en prima ligging ten opzichte van de routes van de Amstel Gold race.

molenaar_pand overview

 


2014: Munsterland (Dsl)

Het Geheim ligt net over de grens: Munsterland. Een fantastisch fietsgebied met alles voorhanden wat fietsen zo aantrekkelijk maakt: prachtige natuur, stille weggetjes, heuvels en soms ook echt pittige klimmetjes tot zelfs 25%! Voeg daarbij het feit dat het gebied niet vergeven is van de recreatiefietsers en je hebt het vrijwel volmaakte scenario voor een perfect trainingsweekend aan het begin van het wegseizoen. Dat bieden we dan ook aan!

Van vrijdagavond 11 april tot en met zondag 13 april (einde dag) hebben we in samenwerking met Radsport Arena Metelen een accommodatie vastgelegd van waaruit het ideaal trainen is. Bad Iburg ligt aan de rand van het Teutoburgerwald, net onder Osnabrück. De kuitenbijters liggen letterlijk aan de drempel van ons onderkomen.

We plannen op zaterdag een langere tocht van 100km+  (er is ook een optionele kortere route met minder hoogtemeters) waarbij we niet alleen lekker ‘en groupe’ zullen koersen maar ook zullen trainen op bochttechniek, klimmen en afdalen.

Op zondag maken we een wat kortere rit en zullen dan de steile heuveltjes in de omgeving opzoeken om te kijken waar we staan zo aan het begin van het seizoen.

Ben je in de gelegenheid dan kan je op vrijdag de omgeving alvast verkennen; we rijden dan een tochtje van 50 kilometer om de eet- en fietslust op te wekken.

De kosten vallen alleszins mee en zullen zo tussen de 150 en 200 euro all in (we gaan uit van eigen vervoer en zelf betalen van drankjes) per persoon bedragen. Meld je aan dan kunnen we op je de hoogte houden. Begin maart beslis je of je aanmelding definitief wordt.

teuto_1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: