April: trainingsweekend *

Ieder  jaar in april, aan de start van het wielerseizoen, organiseren we een trainingsweekend vlak over de grens van Nederland. Voor wielrenners én voor mountainbikers! We zoeken een locatie uit waar we méér kunnen klimmen dan op de Utrechtse Heuvelrug, en tegelijkertijd op behapbare afstand van Utrecht ligt.

Het trainingsweekend is geschikt voor alle niveaus: beginners, ervaren en gevorderden wielrenners/mountainbikers. Tijdens het weekend gaan CTC trainers mee om je tips en advies te geven. Bovenal gaan we mooie routes rijden, met verschillende lengtes, en tal van klimmetjes. Tijdens het weekend kan jij, aan het begin van het wegseizoen, (weer) ervaren hoe het is om te klimmen en hoogtemeters te maken.

* Zin om mee te gaan, maar geen lid van de vereniging? Ook als introducé ben je welkom om mee te gaan.

Schleiden, de Eifel (Dsl)

We hebben vaker in de Eifel gereden en weten dus zeker dat er hele mooie routes te rijden zijn, voor zowel wielrenners als mountainbikers. Hier in het voorjaar terugkeren is dus gewoon hartstikke fijn!

Het huis wat we huren is een voormalig hotel. Met zowel kamers met badkamer, als een aantal kamers waarvoor een doucheruimte op de gang is. Verwacht geen hoogwaardig luxe huis, de inrichting is enigszins gedateerd. Maar het voormalige hotel heeft wel veel te bieden. Zo is er een bar met stube, een grote eetzaal, professionele keuken en recreatiezaal met biljart en voetbalspel en TV ruimte. Op het buitenterrein is meer dan genoeg plaats om te parkeren. En, er is een garage waar de fietsen veilig gestald kunnen worden.

Het weekend behelst in grote lijnen:
  • Vrijdag: aankomst. Afhankelijk van jouw aankomsttijd heb je wel/niet de tijd om een verkenningsrondje te rijden.
  • Zaterdag: we splitsen op in 2 (indien van toepassing 3) groepen van fietsers die ongeveer gelijk in kunnen zijn. Iedere groep rijdt volgens SUST=principe (samen uit samen thuis) gezamenlijk de afstand en hoogtemeters die de deelnemers past.
  • Zondag: we hebben tijd voor een wat kortere ochtendrit. Rond 13u verzamelen we weer in het huis om te douchen, eten, en op te ruimen. Om 15u reizen we weer af naar huis.
  • Onze magistrale fietsende koks Heinz & Karel gaan mee. Zij staan garant voor vers, biologisch, voedzaam, lekkerrrrrr, en gevarieerd. Je krijgt 2x ontbijt en 2x diner verzorgd, en we zorgen voor snacks en drinken in het huis.
  • Alle deelnemers krijgen een ‘corvee taakje’: denk aan tafel dekken, snijden van groente, roeren in de pan, afruimen, afwassen, of een rondje-rommel-ruimen-voor-het-slapen-gaan.
  • Er kunnen maximaal 30 personen mee: initieel reserveren we 10 slaapplekken voor de mountainbikers, en 20 plekken voor de wielrenners. 
  • De kosten zullen rond de €150 en €200 euro per persoon uitkomen. De prijs is mede afhankelijk van het aantal deelnemers. Hoe meer mensen meegaan, hoe lager de kosten. 
  • We gaan daarbij uit van eigen vervoer en het zelf betalen van hapjes/drankjes buiten de deur.
Ga je mee met het leukste fietsweekend van het jaar?

Zin om mee te gaan? Geef bij deze je interesse door! We reserveren initieel 10 slaapplekken voor de mountainbikers, en 20 voor de wielrenners. De volgorde van inschrijving telt. Half februari maken we de balans op. Staan er voor de ene sport mensen in de wachtrij en is er plek bij de andere, dan worden plekken met elkaar uitgewisseld.

Let op: je deelname is pas definitief na aanbetaling van €150. Ook daarover ontvang je pas half februari bericht.