April: trainingsweekend *

Ieder  jaar in april, aan de start van het wielerseizoen, organiseren we een trainingsweekend vlak over de grens van Nederland. We zoeken een locatie uit waar we meer kunnen klimmen dan op de Utrechtse Heuvelrug, en tegelijkertijd op behapbare afstand van Utrecht ligt.

Het trainingsweekend is geschikt voor alle niveaus: beginners, ervaren en gevorderden wielrenners. Tijdens het weekend gaan CTC trainers mee om je tips en advies te geven. Tijdens het weekend kan jij, aan het begin van het seizoen, (weer) ervaren hoe het is om te klimmen en hoogtemeters te maken.

Interesse?

* Zin om mee te trainen, maar geen lid van de vereniging? Om mee te gaan met het trainingsweekend hoef je geen lid te zijn.

——

2017: Willingen (Sauerland, Dsl)

Op 3 uur rijden van Utrecht, op 30 killometer van Winterberg, ligt Willingen. Dit is de plek die we gekozen hebben voor het CTC voorjaarsweekend van vrijdag 7 t/m zondag 9 april 2017. Het gebied rondom Schwalefeld is een 1e klas gebied voor mountainbikers en racefietsers.

Er zijn veel wielerroutes over verkeersarme maar toch goed geasfalteerde wegen in een prachtige omgeving langs meren, over bergen en langs oude burchten. Perfect dus om aan de start van het buitenseizoen van de wielrenners de beenspieren weer eens onder druk te zetten.

De mountainbikers kunnen hun hart ophalen met eigen ritjes in de omgeving. Voor de mountainbikers is geen trainingsprogramma georganiseerd tijdens het weekend, maar op gpsies.com zijn tal van routes te vinden om te verkennen.

Het weekend behelst in grote lijnen:
  • Vrijdag aankomst. Afhankelijk van jouw aankomsttijd heb je wel/niet de tijd om een verkenningsrondje te rijden.
  • Zaterdag: ’s morgens een clinic klimmen & dalen voor  wielrenners, en een verrassingsactiviteit. In de middag rijden we een extra ronde, met een afstand naar keuze.
  • Zondags rijden we in de ochtend een mooie rit. Rond 14u verzamelen we weer in het huis om te douchen en te eten, waarna we weer afreizen naar huis.
  • Onze magistrale fietsende kok (Heinz) gaat mee. Dat staat garant voor vers, biologisch, lekkerrrrrr, en gevarieerd. Je krijgt 2x ontbijt en 2x diner verzorgd, en we zorgen voor snacks en drinken in het huis.
  • Er kunnen maximaal 20 personen mee; er zijn 10 slaapkamers met steeds 2 bedden.
  • De kosten zullen rond de €150 en €200 euro per persoon uitkomen. De prijs is mede afhankelijk van het aantal deelnemers. Hoe meer mensen meegaan, hoe lager de kosten. We gaan daarbij uit van eigen vervoer en het zelf betalen van hapjes/drankjes buiten de deur.
a64fa229_originalsam_3132-1willingen_foto
top-wandelen-rothaarsteig