Verenigingsweekend

Ieder jaar organiseren we in april een verenigingsweekend vlak over de grens van Nederland. We zoeken een locatie waar we méér kunnen klimmen dan op de Utrechtse Heuvelrug, en dat tegelijkertijd op een behapbare afstand van Utrecht ligt.

Het verenigingsweekend 2023 is van 14 t/m 16 april en wordt voorbereid door:

 • Chris Kuipers en Roel van den Wildenberg (MTB)
 • Jos Kleijntjens (gravelen)
 • Paulien Koeten, Juanita Robles de Medina, Erny Blonk en Boukje de Haan (racefietsen)

Onze locatie -> We gaan net als in 2022 naar de Ardennen. Uitvalsbasis is dit keer Vecmont, waar we ‘de Pastorie’ gehuurd hebben, een luxe vakantiewoning voor 45 fietsers. Vecmont ligt 7 km ten zuidwesten van La Roche-en-Ardenne, 300 km van Utrecht.

Wie kunnen er mee? -> Fietsen in de Ardennen is heel iets anders dan fietsen in de omgeving van Utrecht, en dat geldt zéker voor gravelaars en mountainbikers. Het verenigingsweekend is daarom geschikt voor wielrenners, gravelaars en mountainbikers met een goede conditie en enige klimervaring. We zorgen ervoor dat er voor iedereen mooie fietsroutes zijn. De gravelaars fietsen in één groep en dat geldt ook voor de MTBers. Racefietsers kunnen kiezen uit routes wisselend in lengte en aantal hoogtemeters. Twijfel je of je technisch en conditioneel voldoende onderlegd bent, check dit dan bij één van ons, of bij één van de weg/boskapiteins of cTc trainers.

Kosten -> De kosten zullen rond de € 150 per persoon uitkomen (accommodatie, ontbijt, avondeten en snacks in het huis). De prijs is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en kunnen we laag houden als iedereen meehelpt met koken, tafel dekken, opruimen, afwassen etc. We gaan uit van eigen vervoer en het zelf betalen van hapjes en drankjes buiten de deur.

Aantal deelnemers -> Er kunnen maximaal 45 personen mee. We reserveren 10 slaapplekken voor gravelaars, 15 voor mountainbikers en 20 voor racefietsers. De volgorde van aanmelden telt. Na ontvangst van je aanmelding sturen we je een betaalverzoek en een inschrijfformulier. Je deelname is definitief na aanbetaling van € 150 en het retourneren van het ondertekende inschrijfformulier.

Accommodatie -> ‘de Pastorie’ beschikt over:

 • 16 slaapkamers voor 2 tot 5 personen (allemaal met eigen badkamer)
 • professionele keuken
 • biljarttafel en dartbord
 • privé parkeerplaatsen
 • salon met open haard, ruime eetplaats en bar

Programma -> Het weekend ziet er ongeveer zo uit:

 • Vrijdag: aankomst. Ben je vroeg, dan is er tijd om alvast een verkenningsrondje te rijden. Vanaf 18u kunnen we in de woning terecht (dit proberen we nog te vervroegen).
 • Zaterdag: we splitsen op in groepjes die ongeveer dezelfde afstand willen fietsen. Iedere groep rijdt volgens het SUST principe, dus samen uit, samen thuis.
 • Zondag: we hebben voldoende tijd voor een rit, want we hoeven het huis op z’n vroegst pas om 16u te verlaten (dit wordt mogelijk 18u).

Wij doen de inkopen voor 2 x ontbijt en kopen ook snacks en drinken voor in het huis. Afhankelijk van de kosten bestellen we het avondeten bij een cateraar of doen we ook inkopen voor 2 x diner. In dat geval bedenken wij het recept, maar roepen we jullie hulp in bij het koken.

Wij bereiden het weekend voor, maar met z’n allen zorgen we ervoor dat het een leuk weekend wordt: tafel dekken, groente snijden, afruimen, afwassen, rommel opruimen -> het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal!

We hebben er zin in!

Chris, Roel, Jos, Paulien, Juanita, Erny en Boukje

 

Aanmelden -> Heb je zin om mee te gaan? Op dit moment is er helaas geen plek meer, maar omdat er misschien nog mensen afvallen is ons advies: vul het aanmeldformulier hieronder in. We laten het weten zodra er een plekje vrij komt.

Aanmeldformulier