Verenigingsweekend

Ieder  jaar organiseren we in april voor wielrenners en mountainbikers een verenigingsweekend vlak over de grens van Nederland. We zoeken een locatie waar we méér kunnen klimmen dan op de Utrechtse Heuvelrug, en dat tegelijkertijd op behapbare afstand van Utrecht ligt. Nieuw in 2023: de gravelaars kunnen ook mee!

Voor wie -> Het verenigingsweekend is geschikt voor wielrenners, gravelaars en mountainbikers met een goede conditie en enige klimervaring. We zorgen ervoor dat er voor iedereen mooie fietsroutes zijn, wisselend in lengte en aantal hoogtemeters.

In 2023 is het verenigingsweekend van  14 t/m 16 april. We gaan dan net als in 2022 naar de Ardennen. Uitvalsbasis is Vecmont, waar we een fantastische accommodatie gehuurd hebben.

In het voorjaar van 2023 vind je op deze pagina meer informatie over de locatie en de accommodatie, en kun je je hier aanmelden.

Het verenigingsweekend vond in 2022 plaats van 8 t/m 10 april. We gingen met 18 racefietsers en 10 MTBers naar Baraque de Fraiture in de Ardennen. 

Enkele oneliners uit het weekend:
“we zijn ook wel eens stil”
“sneeuw of geen sneeuw: fietsen zullen we”
“ik had het niet willen missen”

Lees hieronder het verslag van één van de deelnemers. 

Het trainingsweekend begon geweldig op vrijdag 8 april, met een pak sneeuw in de Ardennen! De MTBers deden een poging tot snowbiken, de (altijd voorzichtigere) racefietsers gingen wandelen. Tegen 5 uur kwamen we terug in het huis om samen te borrelen en eten. De MTBers waren tot op het bot verkleumd en moesten minstens een halfuur douchen of zich tegen de verwarming  plakken. Intussen sneeuwde het vrolijk door en werden er alternatieve fietsplannen gemaakt.

Toen geschiedde het wonder: op zaterdagochtend scheen de zon en waren de wegen zwart. Dus gefietst moest er worden! Na een schitterende afdaling (we zaten bovenop de Baraque de Fraiture) tussen wit besneeuwde naaldbomen werd de zon sterker en is er serieus gefietst: MTB-tochten van wel 50km en race tochten van 60 tot 120 km met 1800 hm.

Zondag was het ook mooi weer (wel koud) en werden soortgelijke tochten gereden, met als “hoogtepunt” de Col de Heissure. Na een frietje en schoonmaak van het huis zijn de meesten rond 17 uur weer teruggereden naar huis.

Commissie (Boukje, Erny, Paulien, Juanita en Diederik) hartstikke bedankt, en mooi dat de meesten van jullie volgend jaar weer een geweldig weekend in de Ardennen gaan organiseren!