Wattbiketrainingen

** In verband met het corona virus vervallen alle clubactiviteiten tot minimaal 1 april**

Indoor trainen op wattage

In de wintertijdmaanden (ingang wintertijd t/m ingang zomertijd eind maart) trainen we binnen, op de Wattbike.

Anders dan spinning
Trainen op vermogen heeft veel voordelen ten opzichte van trainen op hartslag. Het meten op vermogen/wattage is heel direct, waar je hartslag altijd wat na-ijlt. Bij trainen op wattage train je op output (kracht) waar je bij spinning traint op input (hartslag). Trainen met een vermogensmeter sluit externe factoren als temperatuur, stress en vermoeidheid uit. Dat zijn overigens factoren waar je toch ook altijd rekening mee moet houden; het volgen van je hartslag én het in contact blijven met je gevoel, blijven bij al je trainingen belangrijk!

Trainingsinhoud
Tijdens de trainingen is je eerste focus op je kracht/wattage, we combineren die met de cadans die past bij het trainingsdoel (kracht, klimmen, temporijden, sprinten) en houden altijd een schuin oog naar je persoonlijke hartslag.

We trainen gevarieerd, en testen met regelmaat je voortgang en om je zones bij te stellen. Trainen doen we op de beste bikes op dit gebied: de officiële Wattbike!

Trainen wordt meetbaar, voelbaar, volgbaar, uitdagend. Met deze manier van trainen creëer je meer persoonlijke inzicht, train je slimmer met meer rendement!

Trainingszones
De eerste stap is het bepalen van je trainingszones. Dat kan met een MMP-test (maximum minute power) of FTP-test (Functional Treshold Power). De waarden die uit zo een test komen staan voor het vermogen dat je maximaal kunt leveren voor een bepaalde tijd. Bij je FTP slaan we de uitkomst van een 20-minutentest om in een waarde naar inzet gedurende een uur. Jouw FTP is het theoretische vermogen wat je een uur kan volhouden. Die waarde wordt vertaald naar 7 trainingszones.

Waarom je dat wilt?
Omdat je indoor trainen beschouwt als een goede manier om als wielrenner in de winter je kracht en conditie effectief te onderhouden​ en omdat je het maximale effect wilt halen uit 90 minuten trainen.

Trainingsopties
Vanaf half oktober kan je losse trainingen boeken via het online reserveringssysteem Supersaas. Link en uitleg volgen bij inschrijving. De winter indoortrainingen zijn alleen toegankelijk voor leden van CTC Fietsen.

* Trainer is Geert
* Een losse training duurt 90 minuten en kost €11,50 per keer
* Trainingsavond is woensdag 20.30u
* We huren zaal & bikes bij Wattcycling Utrecht, De Dreef, Schooneggendreef 27, Utrecht
* De trainingsperiode loopt van 30 oktober 2019 t/m 25 maart 2020
* Met kerst en oud-en-nieuw wordt niet getraind

Aanmelden

Er is weer plek voor nieuwe deelnemers, dus meld je snel aan!