Wielerplatform Utrecht

Het Wielerplatform Utrecht is door samenwerking tussen wielerverenigingen De Volharding, Het Stadion, De Domrenner (studenten), RTC Domstad, Fietsclub Ledig Erf, CTC Fietsen, CS030 en Fietsclub Tuindorp Stoempers hét platform voor het Utrechtse wielrennen en toerfietsen. De stichting streeft naar een breed, verenigingsoverstijgend aanbod voor zowel toer- als wedstrijdfietsers, jong en oud, met en zonder beperking.

De stichting organiseert naast de Ronde van het Wilhelminapark en de Ronde van de Maliebaan, óók de Klimtijdrit in de parkeergarage Uithof, de Classico Giro Utrecht, de Tour d’Utrecht en in 2015 & 2016 een Utrechts Kampioenschap Tijdrijden. Ook wordt jaarlijks een aantal Wielercafés en georganiseerd.

2015: De Tour naar Utrecht

Toen bekend werd dat de Tour de France naar Utrecht zou komen, stond vanaf het begin vast dat het Grand Départ niet voorbij kon gaan zonder daar lokale sportieve activiteiten aan te verbinden. En zo geschiedde. In nauw overleg met 5 wielerorganisaties en de VSU is -onder de noemer stichting Ronde van de Maliebaan- een fantastisch activiteitenprogramma uitgewerkt die de stad deden bruisen van het wielrennen.

Continuering met nieuwe naam

Omdat goede dingen om continuering vragen, wordt in 2016 vervolg gegeven aan de bestaande samenwerking. Utrecht wordt wederom voorzien van schitterende wielerwedstrijden voor jong en oud midden in de stad. In 2018 is de stichting omgedoopt tot Wielerplatform Utrecht. Het WPU dekt als platform de hele wielersport in Utrecht.

CTC Fietsen werkt graag mee aan dit Utrechtse samenwerkingsverband. Twee mensen zijn daarom actief betrokken bij de stichting en de organisatie van activiteiten, zoals het Wielercafé. Ook de gemeente Utrecht en de VSU blijven van de partij om bij te dragen aan de invulling van belangrijke randvoorwaarden.

Lees ook

De website van het Wielerplatform Utrecht, voor de jaarprogrammering.