Wieler- en mountainbikevereniging

=> Direct inschrijven voor de wielervereniging doe je hier: inschrijfformulier CTC Fietsen


In januari 2014 is vanuit de Utrechtse trainingsgroep Cycle Training Center (2012) de wielervereniging CTC Fietsen opgericht. De combinatie van trainen en wekelijks een mooie ronde recreatief met elkaar fietsen, is voor ons ideaal. In januari 2016 heeft de vereniging de trainingsactiviteiten van de trainingsgroep overgenomen, en zijn de twee onderdelen formeel samengevoegd in de vereniging. Iedereen die op sportieve wijze geniet van het buiten fietsen, op de racefiets of op de mountainbike, is van harte welkom bij de vereniging: jong en oud, man en vrouw, getraind en ongetraind.

In 2017 is de vereniging zich verder aan het ontwikkelen. Van wielervereniging zijn we een vereniging geworden voor wielrenners én mountainbikers. Twee takken van fietssport in 1 club, mooier kan het niet! Sommigen van ons doen beiden, anderen niet. Hoe dan ook, we zoeken elkaar op waar kan. Zo treffen we elkaar bij workshops, bij de snert, maar ook bij de buitenlandreis.

Vanaf 1 januari 2017 zijn we aspirant Kampong-vereniging. In dit jaar ervaren we wederzijds of het uitbouwen van de vriendschapsrelatie die we al hebben met Kampong, waardevol is. Denk daarbij aan het gebruik van de faciliteiten van Kampong, het organiseren van gezamenlijke activiteiten, en mogelijk het benutten van een binnenruimte van het nieuwe clubgebouw voor ons indoor programma. Eind vorig jaar is gestart met de bouw van dit nieuwe en prachtige clubgebouw. De oplevering is dit jaar. In de zomer maken we gezamenlijk de tussenbalans op; in het najaar nemen zowel de Kampong federatie als wij een definitief besluit. En als die positief is, dan zijn we met ingang van 1 januari 2018 officieel Kampong-vereniging geworden.

Onze cultuur en gedragscode

De Utrechtse vereniging is klein maar actief! Belangrijker dan groei zijn onze waarden en behoud van cultuur. In de vereniging zijn mannen en vrouwen gelijk. We fietsen samen, en waarderen de dynamiek die dat oplevert. Er heerst een ontspannen onderlinge sfeer, het plezier in fietsen en trainen staat voorop. Bij het fietsen in de groep wordt rekening met elkaar gehouden, en er is altijd een wegkapitein mee. Én, er wordt het hele jaar door gefietst! Zo verkennen we de prachtige omgeving van Utrecht, want iedere 3 weken ligt er een nieuwe route klaar om te fietsen.

Om het fietsen in een groep overzichtelijk en veilig te houden hebben we een Gedragscode opgesteld. Als iedereen zich hieraan houdt wordt de kans op ongelukken een stuk kleiner en kunnen we als groep sociaal en sportief de weg op. Lees hier onze Gedragscode.

Verenigingslidmaatschap

Je betaalt in 2017 € 35 voor een jaar lidmaatschap en geniet de volgende voordelen:
– wekelijks op zondag begeleide wielrentochten,

– wekelijks begeleide mountainbiketochten,Logo_actual_bike_wear
– met voorrang deelname aan het indoor trainingsaanbod Spinning en Core Stability,
– met voorrang deelname aan het aanbod wielrentrainingen, moutainbikeclinics, en trainingsweekenden,
– je geniet van speciale en exclusieve acties op fietskleding en -accessoires bij ActualBikeWear (Pieter Nieuwlandstraat 3, Utrecht), www.actualbikewear.nl

Wil je ervaren hoe dat nou is -fietsen in verenigingsverband- dan kan je 2 maal een keer proef meefietsen voordat je een definitief besluit neemt. Aanmelden voor een proefrit doe je hier: aanmelden proefrit

Inspraak, meedoen en Algemene LedenVergadering

Binnen CTC Fietsen gaat het over wat JIJ leuk vindt. Heb jij een plan of idee waar je enthousiast van wordt, dan wil de vereniging daar ruimte aan geven. Bij leden van CTC Fietsen wordt een pro-actieve houding aangemoedigd. Dat kan zich uiten in allerlei vormen. Bijvoorbeeld in het zorgzaam en attent fietsen (gun iemand de betere plek in de groep, houd iemand uit de wind als hij/zij moe wordt, let op elkaars veiligheid, etc.). Leden kunnen zich incidenteel specifiek inzetten, bv door mee te werken aan het plannen en uitvoeren van een activiteit, of door kennis met de verenging te delen. Inzet kan ook duurzaam zijn, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een commissie, door trainer of door wegkapitein te worden.

De ledenvergadering is een bepalend orgaan bij CTC Fietsen. Het hele jaar door kunnen leden aangeven wat ze belangrijk vinden, in gesprekken en in de jaarlijkse ledenenquete. Leden zijn actief in commissies en geven daarmee vorm aan de activiteiten. De verenigingsbrede besluiten worden genomen tijdens de ledenvergadering. Op deze manier kunnen leden niet alleen hun invloed uitoefenen op het jaarprogramma van de vereniging met het (aanzetten) van initiatieven en activiteiten, maar ook daadwerkelijk de koers van de vereniging mede bepalen. Tijdens de ALV komen iig aan de orde zaken als:

• Verkiezing en (her)benoeming bestuur.
• Wijzigen of samenstellen van commissies.
• Het gevoerde beleid in het afgelopen jaar en het te voeren beleid in het komende jaar
• Algemeen jaarverslag en opstellen jaaractiviteitenkalender
• Het financieel verslag, verslag van de kascommissie, de begroting
• Behandelen van moties (leden kunnen een verzoek indienen aan het dagelijks bestuur om iets te doen, of juist te laten).
• Wijzigingen van het huishoudelijk reglement.
• Vaststellen van de contributie voor het komende jaar

In 2017 zijn twee ledenvergaderingen gepland:

  • maandagavond 27 maart 2017 (financieel jaarverslag 2016 en update verenigingsseizoen 2017)
  • maandagavond 13 november 2017 (go-no go Kampongvereniging worden, jaarplan & contributie 2018)

NTFU en fietsverzekering

CTC Fietsen is als wielervereniging verbonden met, maar niet aangesloten bij de NTFU. Wél biedt een NTFU-lidmaatschap voordelen zoals een goede wa-fietsverzekering. Zeker wanneer je van plan bent aan een van onze buitenfiets activiteiten deel te nemen, raden we je sterk aan om individueel lid te worden van de NTFU zodat je goed verzekerd op de fiets stapt!


CTC in teamkleding

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s