Wielrentrainingen (ervaren) *

Waarom trainen?
Hou je van wielrennen, dan is de kans groot dat je beter wilt worden. Sterker, sneller, vaardiger, meer zelfverzekerd, met meer beheersing op hoger tempo de bocht door…

Er zijn tal van grote en kleine doelen die we ons stellen, passend bij ons eigen niveau. En trainen is leuk! Tijdens een korte periode maak je gegarandeerd stappen, ontwikkel je jezelf. Dáárom is het tof om te trainen!

CTC Fietsen traint wielrenners die:

 • ervaren zijn en weten dat ze met een wekelijks geplande training sneller in vorm komen, dan met een extra rondje fietsen,
 • zich realiseren dat aandacht voor houding en techniek überhaupt veel op kan leveren,
 • de vaardigheden die ze al beheersen verder in willen trainen,
 • energie krijgen van trainen in groepsverband,
 • gemotiveerd zijn zichzelf te verbeteren.

* Trainen doen we met iedereen die gemotiveerd is; leden en niet-leden van de vereniging.

Doelgericht trainen
Uit ervaring weten we dat de doelen van wielrenners veelal terug te voeren zijn op: “conditioneel sterker & technischer fietsen”, en ”efficiënter en sterker klimmen & sneller afdalen”. Voor beide doelen zullen, in blokken van 6 trainingen, de specifieke aspecten die nodig zijn om dat doel te bereiken, getraind worden.

Je traint in een groep, gedifferentieerd op niveau. De één is beginner, de ander is vaardiger, de derde is sterker. De trainingen zijn zo opgebouwd en worden dusdanig begeleid, dat je ondanks onderlinge verschillen toch met elkaar samen kan trainen.

We houden daarbij jouw persoonlijke ontwikkeling in het oog: er wordt gedifferentieerd in subgroepjes, waarin je op jouw niveau uitgedaagd wordt en groei ervaart.

Jij houdt jouw persoonlijke doel voor ogen, wij motiveren je en zorgen ervoor dat je gerichte trainingen krijgt waarmee jij jezelf verbetert!

We adviseren iedereen die echt groei en ontwikkeling wil ervaren te starten met serie #1 en vervolgens door te stromen naar serie #2, maar de trainingen zijn ook los van elkaar te volgen.

Serie #1: conditioneel sterker & technisch vaardiger fietsen

De training waar het in wielrennen om draait!

 • Data: donderdag 19 en 26 april, 10, 17, 24 en 31 mei 2018
 • Verzamelen vanaf 18.15u, vertrek om 18.30u

De trainingen richten zich op het efficiënter en technischer fietsen in een kleine groep van 4 tot 6 mensen, en het behalen van hogere snelheden, zowel individueel als in groep. Intervaltrainingen en de fysieke capaciteit ontwikkelen om net even een tandje meer te geven, horen daarbij.

Aan het einde van de serie fiets jij sneller met minder energieverlies, kan je beter reageren op de weg, je bochtenwerk en traptechniek zijn verbeterd, weet je beter te profiteren van de groep, is je basisconditie toegenomen, en schroom je niet meer om kopwerk te doen.

Serie #2: efficiënter en sterker klimmen & sneller afdalen

Met schwung omhoog!

 • Data: donderdag 7, 14, 21 en 28 juni, 5 en 12 juli 2018
 • Verzamelen vanaf 18.45u, vertrek om 19u

De trainingen richten zich op het klimmen (staand, zittend, cadans, weerstand), afdalen, bochten rijden, efficiënte trapbeweging, houding op de fiets. Daarnaast wordt gewerkt aan jouw conditie en kracht ontwikkeling om beter te kunnen klimmen. In de reeks bezoeken we 1x de Posbank, waar langer geklommen kan worden.

Aan het einde van de serie fiets jij sneller en met minder energieverlies een helling op, zijn zowel je kracht als je conditie toegenomen, en schrik je niet meer terug voor bochten in de afdaling.

Kosten

Voor beiden trainingsseries geldt:

 • Je schrijft je in voor de gehele themaserie van 6 trainingen.
 • Kosten per serie zijn €36 voor leden, €45 voor niet-leden.
 • De serie gaat door bij minimaal 5 deelnemers.
 • Trainingen duren gemiddeld 2 tot 2,5 uur.
 Aanmeldformulier