Wie zijn we?

CTC Fietsen Utrecht is een vereniging voor wielrennen, mountainbiken, gravelen én doelgericht trainen, met plezier! Samen uit, samen thuis is ons motto.

De vereniging is in 2014 opgericht vanuit de Utrechtse trainingsgroep Cycle Training Center. Het hele jaar door kun je met onze clubritten meerijden. Op de weg, op onverharde paden of op mountainbike routes. Wij motiveren en begeleiden je ook om jouw trainingsdoel te halen.

We zijn een zogeheten open fietsvereniging. Het is niet verplicht om lid te worden om mee te kunnen doen aan onze buitentrainingen of deel te nemen aan de workshops. Maar het is wél goedkoper.

Heb je zin om lid te worden? Maak dan eerst een proefrit op de racefiets, mountainbike of gravelbike.

Drie pijlers

Benieuwd of CTC bij jou past? Hieraan herken je ons:

Sportief

We fietsen 52 weken per jaar, kiezen daarvoor verschillende routes rondom Utrecht. We fietsen sociaal, volgens het principe ‘samen uit, samen thuis’, helpen en stimuleren elkaar. Regelmatig maken we uitstapjes naar andere plekken in Nederland en het buitenland. De clubritten vormen onze sportieve basis.

Veilig

Veiligheid is belangrijk. Daarom fietsen we met gecertificeerde weg- en boskapiteins en zijn onze trainers gediplomeerd. We houden ons altijd aan de verkeersregels en onze gedragscode. Onze groepen zijn maximaal 12 fietsers groot, zo houden we het overzichtelijk, voor onszelf en voor medeweggebruikers.

Uitdagend

We geven uitdagende trainingen voor iedereen die zich met een grote of kleine ambitie wil verbeteren. Heb jij een persoonlijk doel waar je voor traint? Wij motiveren en begeleiden je. In de wintermaanden trainen we binnen door, met spinning en core stability.