Wie zijn we?

CTC Fietsen is een wielervereniging voor Wielrennen, Mountainbiken, Gravelen én doelgericht Trainen.

De combinatie van trainen en wekelijks een mooie clubronde fietsen, is voor ons ideaal. Iedereen die op sportieve wijze geniet van het buiten fietsen, op de racefiets, gravelbike of op de mountainbike, is van harte welkom: jong en oud, man en vrouw, getraind en ongetraind.

Ons programma en aanbod is divers en gelaagd. De basis vormen de wekelijkse clubritten (race, gravel & mtb). Wil je jezelf verbeteren (sterker, sneller, vaardiger worden) dan meld je je aan voor de trainingen op thema. Hou je van fietsen, dan wil je er vast ook meer over weten. Met het jaarprogramma aan workshops en clinics vergroot je je kennis en kan je nieuwe ervaringen opdoen.

Sportief – Veilig – Uitdagend: dat zijn onze drie pijlers!Wielervereniging CTC Fietsen staat voor wielrennen, gravelen, mountainbiken en trainen, mét plezier. De vereniging is in 2014 opgericht vanuit de Utrechtse trainingsgroep Cycle Training Center. De combinatie van trainen en wekelijks een mooie clubronde fietsen, is voor ons ideaal. Iedereen die op sportieve wijze geniet van het buiten fietsen, op de racefiets of op de mountainbike, is van harte welkom: jong en oud, man en vrouw, getraind en ongetraind.

We doen niet aan wedstrijdrijden, hebben ook geen jeugdafdeling, maar daarbuiten kan iedereen die het wielrennen en/of mountainbiken met plezier beoefent, zijn hart bij CTC Fietsen volledig ophalen!

Ons programma en aanbod is divers en gelaagd. De basis vormen de wekelijkse clubritten. Wil je jezelf verbeteren (sterker, sneller, explosiever, vaardiger worden) dan meld je je aan voor de trainingen op thema; in een paar weken werk je onder leiding van een enthousiaste trainer aan jouw trainingsdoel.
Hou je van fietsen, dan wil je er vaak meer over weten. Met het jaarprogramma aan workshops en clinics vergroot je je kennis en kunde en kan je ervaringen opdoen.

CTC Fietsen is een zogenaamde ‘open wielervereniging*’: het is niet verplicht om lid te worden om mee te kunnen doen aan onze buitentrainingen of deel te nemen aan de workshops. Maar het is wél goedkoper. Wil je ook als niet-lid op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Sportief, Veilig en Uitdagend, dat zijn onze drie pijlers.

Sportief

We fietsen 52 weken per jaar, kiezen daarvoor verschillende routes rondom Utrecht. We fietsen sociaal, volgens het principe ‘samen uit, samen thuis’, helpen en stimuleren elkaar. Regelmatig maken we uitstapjes naar andere plekken in Nederland en het buitenland. De clubritten vormen onze sportieve basis.

Veilig

Veiligheid is belangrijk! Daarom fietsen we met gecertificeerde wegkapiteins en zijn onze trainers gediplomeerd. We houden ons altijd aan de verkeersregels en onze gedragscode. Onze groepen zijn maximaal 12 fietsers groot, zo houden we het overzichtelijk, voor onszelf en voor medeweggebruikers.

Uitdagend

We geven uitdagende trainingen op thema, voor iedereen die zich met een grote of kleine ambitie wil verbeteren. Heb jij een persoonlijk doel waar je voor traint? Wij motiveren en begeleiden je. In de wintermaanden trainen we binnen door, met spinning en core stability.

Binnen CTC Fietsen gaat het over wat jij leuk vindt. Heb jij een plan of idee waar je enthousiast van wordt, dan wil de vereniging daar ruimte aan geven. Bij leden van CTC Fietsen wordt een pro-actieve houding aangemoedigd. Want: samen zijn we CTC Fietsen!

Pro-actief zijn is een houding die zich kan uiten in allerlei vormen.

Bijvoorbeeld in het zorgzaam en attent fietsen (gun iemand de betere plek in de groep, houd iemand uit de wind als hij/zij moe wordt, let op elkaars veiligheid, etc.) Of als enthousiasmerende verteller/ambassadeur richting clubgenoten -en aan fietsers die nog geen lid van CTC zijn- over de toffe ritten die we maken en activiteiten die we organiseren, en waarom het leuk is om daaraan mee te doen.

Als lid kan je je ook concreet als vrijwillig inzetten om al dat gene wat georganiseerd wordt praktisch mogelijk  te maken. Dat kan incidenteel, bijvoorbeeld door mee te werken aan het plannen en uitvoeren van een losse activiteit, of door specifieke kennis of kunde met de verenging te delen. Inzet kan ook duurzaam zijn, bijvoorbeeld door deel te nemen aan het bestuur, een commissie, door trainer of wegkapitein te worden.

Commissies

Binnen CTC Fietsen een aantal commissies actief, zoals de commissie Workshops. Andere commissies binnen de vereniging zijn de Trainingscommissie, de Buitenlandcommissie, de Kascommissie, de Mountainbikecie, de commissie Wegkapiteins, en de commissie PR & Communicatie.

Ledenvergadering

De ledenvergadering is een bepalend orgaan bij CTC Fietsen. Het hele jaar door kunnen leden aangeven wat ze belangrijk vinden, in gesprekken en in de jaarlijkse ledenenquête. Op deze manier kunnen leden niet alleen hun invloed uitoefenen op het jaarprogramma van de vereniging, maar ook daadwerkelijk de koers van de vereniging mede bepalen. Tijdens de ledenvergadering komen zaken aan de orde als:

• Verkiezing en (her)benoeming bestuur.
• Wijzigen of samenstellen van commissies.
• Het gevoerde beleid in het afgelopen jaar en het te voeren beleid in het komende jaar
• Algemeen jaarverslag en opstellen jaaractiviteitenkalender
• Het financieel verslag, verslag van de kascommissie, de begroting
• Behandelen van moties (leden kunnen een verzoek indienen aan het dagelijks bestuur om iets te doen, of juist te laten).
• Wijzigingen van het huishoudelijk reglement.
• Vaststellen van de contributie voor het komende jaar