Wie zijn we?

CTC Fietsen is een wielervereniging voor wielrennen, mountainbiken, gravelen én doelgericht trainen, met plezier! De vereniging is in 2014 opgericht vanuit de Utrechtse trainingsgroep Cycle Training Center. De combinatie van trainen en wekelijks een mooie clubronde fietsen, is voor ons ideaal. Iedereen die op sportieve wijze geniet van het buiten fietsen, op de racefiets, gravelbike of op de mountainbike, is van harte welkom: jong en oud, man en vrouw, getraind en ongetraind.

Het hele jaar fietsen wij door de provincie, en genieten we van de prachtige natuur. Om een bijdrage te leveren aan het behoud van dit landschap doneerden we in 2021 een landgoedboom aan Utrechts Landschap. De boom werd in juni 2022 geplant in het landgoed Hoog Beek en Royen.

Ons programma en aanbod is divers en gelaagd. De basis vormen de wekelijkse clubritten (race, gravel & mtb). Wil je sterker, sneller, vaardiger worden, dan meld je je aan voor de trainingen op thema. Hou je van fietsen, dan wil je er vast ook meer over weten. Met het jaarprogramma aan workshops en clinics vergroot je je kennis en kan je nieuwe ervaringen opdoen.
We doen niet aan wedstrijdrijden, hebben ook geen jeugdafdeling, maar daarbuiten kan iedereen die het wielrennen, gravelen en/of mountainbiken met plezier beoefent, zijn hart bij CTC Fietsen volledig ophalen!

We zijn een zogeheten open wielervereniging. Het is niet verplicht om lid te worden om mee te kunnen doen aan onze buitentrainingen of deel te nemen aan de workshops. Maar het is wél goedkoper. Wil je ook als niet-lid op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ondanks corona konden we in 2021 van alles samen doen zoals te zien is in dit Jaaroverzicht 2021

Drie pijlers

Benieuwd of CTC bij jou past? Hieraan herken je ons:

Sportief

We fietsen 52 weken per jaar, kiezen daarvoor verschillende routes rondom Utrecht. We fietsen sociaal, volgens het principe ‘samen uit, samen thuis’, helpen en stimuleren elkaar. Regelmatig maken we uitstapjes naar andere plekken in Nederland en het buitenland. De clubritten vormen onze sportieve basis.

Veilig

Veiligheid is belangrijk! Daarom fietsen we met gecertificeerde wegkapiteins en zijn onze trainers gediplomeerd. We houden ons altijd aan de verkeersregels en onze gedragscode. Onze groepen zijn maximaal 12 fietsers groot, zo houden we het overzichtelijk, voor onszelf en voor medeweggebruikers.

Uitdagend

We geven uitdagende trainingen op thema, voor iedereen die zich met een grote of kleine ambitie wil verbeteren. Heb jij een persoonlijk doel waar je voor traint? Wij motiveren en begeleiden je. In de wintermaanden trainen we binnen door, met spinning en core stability.

Samen zijn we CTC

Binnen CTC Fietsen gaat het over wat jij leuk vindt. Heb jij een plan of idee waar je enthousiast van wordt, dan wil de vereniging daar ruimte aan geven.

We moedigen een proactieve houding aan. Want: samen zijn we CTC Fietsen! Denk bijvoorbeeld aan het zorgzaam en attent fietsen. Gun iemand de betere plek in de groep, houd iemand uit de wind als hij/zij moe wordt, let op elkaars veiligheid, enzovoort. Of vertel als enthousiasmerende verteller/ambassadeur aan clubgenoten -en aan fietsers die nog geen lid van CTC zijn- over de toffe ritten die we maken. En laat weten dat we veel organiseren, en waarom het leuk is om daaraan mee te doen.

Als lid kan je je ook als vrijwilliger inzetten om alles wat we organiseren, mogelijk te maken. Dat kan incidenteel, bijvoorbeeld door mee te werken aan het plannen en uitvoeren van een losse activiteit, of door specifieke kennis of kunde met de verenging te delen. Inzet kan ook duurzaam zijn, bijvoorbeeld door deel te nemen aan het bestuur, een commissie, door trainer of wegkapitein te worden.

Commissies

Binnen CTC Fietsen zijn een aantal commissies actief, zoals de commissie Workshops. Andere commissies binnen de vereniging zijn de Trainingscommissie, de Buitenlandcommissie, de Kascommissie, de Mountainbikecie, de commissie Wegkapiteins, en de commissie PR & Communicatie.

Ledenvergadering

De ledenvergadering is een bepalend orgaan bij CTC Fietsen. Het hele jaar door kunnen leden aangeven wat ze belangrijk vinden, in gesprekken en in de jaarlijkse ledenenquête. Op deze manier kunnen leden niet alleen hun invloed uitoefenen op het jaarprogramma van de vereniging, maar ook de koers van de vereniging mede bepalen. Tijdens de ledenvergadering komen zaken aan de orde als:

• Verkiezing en (her)benoeming bestuur
• Wijzigen of samenstellen van commissies
• Het gevoerde beleid in het afgelopen jaar en het te voeren beleid in het komende jaar
• Algemeen jaarverslag en opstellen jaarkalender
• Het financieel verslag, verslag van de kascommissie, de begroting
• Behandelen van moties. Leden kunnen een verzoek indienen aan het dagelijks bestuur om iets te doen, of juist te laten
• Wijzigingen van het huishoudelijk reglement
• Vaststellen van de contributie voor het komende jaar