Workshops en clinics

Ongeveer zes keer per jaar kun je meedoen aan een workshop of clinic, bijvoorbeeld over het gebruik van je GPS, fietsonderhoud, sportvoeding of trainingsopbouw.  Soms geven leden van cTc Fietsen de workshop, soms huren we een externe deskundige in. Ook als je (nog) geen lid bent kun je vaak meedoen. Je betaalt dan een hogere deelnemersprijs. Als lid van de vereniging heb je bij inschrijving uiteraard voorrang op niet-leden. Nieuwe workshops worden aangekondigd in de maandmail. Voor informatie over het programma kun je dan hier terecht.

Heb je een wens of suggestie? Mail naar workshop@ctcutrecht.nl.

 

17 april 2023 – Slimmer Presteren Podcast live

Door: Jurgen van Teeffelen en Gerrit Heijkoop,  makers van de “Slimmer Presteren Podcast”

Tijd: Maandag 17 april van 20:00-21:30 uur

Waar: Clubgebouw Kampong Cricket, Mytylweg 15

Kosten: € 8,- voor leden en € 15,-  voor niet-leden

Door de jaren heen zijn er veel innovaties in het wielrennen geweest. Nieuwe spullen zijn mooi, maar uiteindelijk moet je toch zelf trappen. Met welke slimme aanpak kun je sneller en verder gaan, zonder dat je er perse veel meer voor hoeft te trainen? En wat kun je beter vergeten?

In hun wekelijkse podcast afleveringen geven Jurgen van Teeffelen en Gerrit Heijkoop een kritisch wetenschappelijk inzicht op verschillende sport innovaties en zijn ze altijd weer op zoek naar het antwoord op de vraag “wat kan een amateursporter hiermee?”

Jurgen van Teeffelen is wetenschapsjournalist en auteur van het wielerboek “Het Maakbare Uur’. Middle-aged-man-in-lycra Gerrit Heijkoop wil van hem weten wat de onderbouwing is achter de verschillende hypes en gadgets. Zijn ze zinvol of onzin om tijd, geld en energie in te steken? Tijdens deze workshop stellen zij al hun kennis en inzichten beschikbaar voor een vrolijke en interactieve sessie. Op basis van jullie vragen geven ze de inhoud live vorm. Over slimmer trainen of het nut van een hoogtestage bijvoorbeeld.

De focus ligt op de (basis-)principes van training:

  • wat is trainen eigenlijk?
  • waar wordt je beter van, en waar zeker níet van?
  • trainen op hartslag vs vermogen vs tijd/afstand vs gevoel
  • en verder op al jullie vragen

Ter voorbereiding en vermaak: luister naar de afleveringen die specifiek over wielrennen gaan via http://slimmer-presteren-podcast.nl/overzicht-afleveringen-slimmer-presteren-podcast/?tx_category=wielrennen

Aanmeldformulier