Workshops 2020

Omdat we het leuk vinden om meer uit onze hobby te halen organiseren we regelmatig workshops. Bijvoorbeeld over fietsonderhoud, het gebruik van GPS of over het belang van een goeie trainingsopbouw. Soms geven leden van CTC Fietsen de workshop, soms huren we een externe deskundige in.

Vaak zijn de workshops ook toegankelijk voor mensen die (nog) geen lid zijn van de vereniging. Die workshops hebben een * in de titel. Als lid van de vereniging heb je uiteraard bij inschrijving voorrang op niet-leden. Als niet-lid betaal je een hogere deelnemersprijs.

Ook in 2020 organiseren we maandelijks een clinic of workshop. Op 25 januari starten we met een clinic Strandbiken en op 10 februari organiseren we een workshop Sportvoeding. Lees hieronder voor meer informatie over de clinic en workshop, en meld je aan.

Informatie over de andere workshops die we in 2020 organiseren vind je binnenkort op deze pagina. Heb je een wens of suggestie? Mail Roy, Huub & Boukje naar workshop@ctcutrecht.nl

Strandbiken *

Zaterdag 25 januari 2020

Zin om iets nieuws te leren? Doe dan mee aan de clinic Strandbiken die we in Castricum organiseren. 

CTC-er Robert Winder is strandbiker en bracht ons in contact met zijn trainer Pim de Waard van http://www.mtb-dezeeleeuw.nl/. Pim is niet alleen een enthousiaste MTBer, hij fietst ook regelmatig op het strand en geeft trainingen strandbiken. We hebben hem gevraagd om speciaal voor CTC op 25 januari in Castricum een clinic strandbiken te verzorgen.

lees verder

Wat maakt strandracen volgens Pim nou zo leuk? 'Ik vind het mooie aan strandracen dat je altijd andere omstandigheden hebt: slecht strand, hoge golven, strak zand, wind mee, wind tegen -> de afwisseling dus. Het is een mooie tak van het mountainbiken, maar echt heel anders. De grootste uitdaging: op techniek door het mulle zand rijden.'

Programma:

11:00 Verzamelen in Johanna's Hof https://www.johannashof.nl/
11:30 Start clinic -> we gaan meteen het strand op. Er is veel aandacht voor techniek (fietsen door mul zand, waaier rijden op strand, de beste sporen zoeken, strand lezen) en tussendoor wordt er ook gesproken over banden spanning, verzet en onderhoud.
13:30 Einde

Kosten: €15 (€20 voor introducés)

Is mijn fiets geschikt? Kom bij voorkeur op een fiets met vaste voorvork en brede, gladde banden (minimaal 2.2 (inch) voor Beachbike of MTB) of minimaal 40mm voor een gravelfiets. Meer informatie over banden en beachbiken vind je hier https://beukersbikecentre.nl/strandbanden/.

Aanmelden:

˄

 

Sportvoeding *

Maandag 10 februari 2020

Wat eet je tijdens een rit en hoe herstel je het beste na een tocht? Tijdens deze workshop krijg je antwoord op al jouw vragen.

De workshop Sportvoeding die Janneke Pieterson, eigenaar van ‘De Sportkeuken’ en kok van wielerploeg TeamLottoVisma vorig jaar gaf, was een groot succes. Veel CTC-ers gingen met praktische tips naar huis. Daarom komt Janneke terug! En omdat haar workshop heel interactief en nooit hetzelfde is, is deze ook interessant voor degenen die er de vorige keer al bij waren.

lees verder

Onderwerpen die aan bod komen:

Koolhydraten, eiwitten en vetten: wat zijn het, waar dienen ze voor en in welke voedingsmiddelen zitten deze voornamelijk?

Herstel na inspanning: Hoe herstel je na het fietsen het best en waarmee? Veel praktische tips worden besproken.

Dagvoeding: Wat is nou gezond en hoe kan je je dag indelen? Hoe lang van tevoren moet je bijvoorbeeld al ‘koolhydraten stapelen’, of is dat überhaupt een fabel?

Janneke kookte voor de Nederlandse roeiers en kookt voor TeamLottoVisma. Die ervaringen deelt ze graag met ons, maar er is ook veel tijd en mogelijkheid voor interactie. Pas je de opgedane kennis uit deze workshop toe, dan krijg je tijdens een fietstocht nooit meer een hongerklop, kijk je kritischer naar gelletjes en repen en herstel je beter na een lange fietstocht. Dat willen we toch allemaal?

Programma:

19:45 Ontvangst met koffie/thee

20:00 Start workshop

22:00 Einde

Kosten: €15 (€20 voor introducés)

Locatie: Clubgebouw Kampong Cricket

Aanmelden:

˄