Workshops 2018*

CTC organiseert vooral in het voorjaar veel workshops en clinics.

Bij CycleWorks werden twee workshops fietsonderhoud gegeven: één voor MTB en één voor racefiets. Harry Dohmen hield een workshop over trainingsopbouw en twee CTCers gaven een praktische GPS workshop. Met een BMX Clinic sloten we het voorseizoen af. Hieronder vind je een korte terugblik op de workshops en clinic.

Waarschijnlijk vindt er in het najaar nog een workshop plaats. Ook overwegen we een clinic baanwielrennen te organiseren. Houd deze pagina in de gaten, want hier plaatsen we de informatie over de workshops. Heb je zelf een verzoek of suggestie, laat het ons weten!

Zeker zijn van een plaats? Schrijf je dan snel in. Mail naar Boukje: workshop@ctcutrecht.nl

*Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn om aan de workshops en clinics deel te nemen. Als lid ontvang je wel korting en heb je voorrang op niet-leden.

 

Terugblik: workshop trainingsopbouw

Maandagavond 12 maart gaf Harry Dohmen namens Fietsenopwattage Maarsbergen de workshop trainingsopbouw. Harry Dohmen beschikt over veel theoretische en praktische kennis om fietsers te begeleiden. Hij vertelde de vijftien deelnemers over het belang van trainen. Zijn boodschap: veel fietsers fietsen teveel! Rust is een belangrijk onderdeel van de trainingsopbouw. 

lees verder

Ook variatie in de training is belangrijk: als je altijd hetzelfde rondje op dezelfde manier fietst, word je vooral daar erg goed in maar verbeter je verder niet. Fiets veel in D2 en  daag jezelf uit door tijdens zo'n D2 tocht af en toe te versnellen (keihard de brug op fietsen bijvoorbeeld) en/of je trapfrequentie een tijdje te verhogen.

˄

Terugblik: minicursus GPS

Maandag 14 mei gaven CTC-leden Fabricio en Magiel aan tien leden de minicursus GPS. Fabricio ging met de mensen die nog weinig ervaring hadden met het gebruiken van GPS aan de slag, de lastigere vragen waren voor Magiel. Laptop en GPS in de aanslag, en Fab en Magiel liepen langs om vragen van de deelnemers te beantwoorden. De meest gestelde vraag: hoe kan ik routes vinden in de buurt van mijn vakantieadres? Het antwoord: kijk bij gpsies op 'ontdekken' en vul je wensen in. 

lees verder

 

Eén van de deelnemers: 'De GPS cursus was top. Samen met twee andere leden vormden we de beginnerstafel en we hebben in ruim anderhalf uur geweldig veel geleerd. Hoe we met de  schermindeling van onze garmins (810 en 820) kunnen spelen en vooral, hoe we met gpsies, kaarten kunnen downloaden en ook zelf kunnen maken. Hulde aan Magiel en Fab. En mooi dat CTC dit voor de leden heeft georganiseerd.'

˄

Terugblik: racefiets onderhoud

Maandag 16 april gaf Rinus van Cycle Works de workshop fietsonderhoud voor gevorderden. Acht deelnemers luisterden bijna vier uur naar zijn praktische adviezen. Omdat veel fietsers en fiets met schijfremmen hadden werd daaraan veel aandacht besteed: waarom is het monteren van remblokjes zo lastig, en waarom is het zo belangrijk nieuwe blokjes volgens het boekje in te remmen.

lees verder

Rinus had nog meer tips voor de schijfremmen: pas op met vloeistoffen en laat het vervangen van de remvloeistof over aan de fietsenmaker. Tenslotte: maak de ketting van je racefiets niet té schoon. Een vuile ketting bevat nog voldoende olie, pas wanneer de ketting na een rit helemaal schoon is moet je je ongerust maken.

˄

 

Terugblik: Clinic BMX

Maandag 18 juni volgden een groep enthousiaste fietsers de Bicycle Motor Cross clinic van Junny Brejita. Junny werd twee weken geleden nog tweede op het Wereldkampioenschap BMX - hij kon de fietsers, die veelal ervaren waren als mountainbiker, dus veel leren! Het zag er voor de toeschouwers ontspannen uit, maar omdat je voortdurend op je pedalen staat is BMX-en erg vermoeiend voor de beenspieren.

lees verder

Eén van de deelnemers: "Jezelf met een minifietsje van een 5 meter hoge startheuvel laten rollen heeft wel even een aanloop nodig. Junny leerde ons staan, pompen, bochtjes en flowtracks. Het is een stuk lastiger dan het lijkt op tv en ik heb flink wat zweetdruppels gelaten. Hele leuke avond waar je steeds opnieuw nog een rondje wilde doen. Een echte aanrader om eens te doen met wat vrienden als je lol en uitdaging wilt combineren."

˄