Workshops 2018*

Ook dit jaar organiseren we interessante workshops en clinics.

Op deze pagina vind je informatie over de workshops die binnenkort plaatsvinden. Houd deze pagina in de gaten want afhankelijk van de vraag organiseren we extra workshops. Heb je zelf een verzoek of suggestie, laat het ons weten!

 Zeker zijn van een plaats? Schrijf je dan snel in. Mail naar Boukje: workshop@ctcutrecht.nl

*Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn om aan de workshops en clinics deel te nemen. Als lid ontvang je wel korting en heb je voorrang op niet-leden.

Bij CycleWorks zijn inmiddels twee workshops fietsonderhoud gegeven: één voor MTB en één voor racefiets. Harry Dohmen hield een workshop over trainingsopbouw. Lees hier onder een korte terugblik op deze workshops.

Clinic BMX

18 juni 2018 
Als wielrenner en mountainbiker is het altijd slim om je algehele behendigheid op de fiets te verbeteren, en deze BMX workshop voorziet daarin! Een ervaren BMX instructeur (2e van Europa, 4e van de wereld) geeft een korte uitleg over BMX, de baan en de veiligheid.

lees verder

Daarna leer je de eerste stappen in het BMX’en en doe je een techniekoefeningen. Sturen,  bochten, maar ook kracht en conditie komen langs tijdens de vooral speelse en spectaculaire training. Daarna kan je vrij fietsen, uitproberen, dooroefenen, elkaar uitdagen. Bij BMX staat FUN voorop.

  • Datum: maandag 18 juni 2018
  • Prijs (training, BMX-fiets en BMX-helm): 25 euro (leden), 30 euro (niet-leden)
  • Tijdstip: 20.00 - 21.30
  • Locatie: BMX baan Ruigenhoek, Utrecht
  • Let op: voor deze clinic zijn een lange broek, lange mouwen en handschoentjes verplicht. Er kunnen slechts 10 fietsers meedoen!

˄

Terugblik: workshop trainingsopbouw

Maandagavond 12 maart gaf Harry Dohmen namens Fietsenopwattage Maarsbergen de workshop trainingsopbouw. Harry Dohmen beschikt over veel theoretische en praktische kennis om fietsers te begeleiden. Hij vertelde de vijftien deelnemers over het belang van trainen. Zijn boodschap: veel fietsers fietsen teveel! Rust is een belangrijk onderdeel van de trainingsopbouw. 

lees verder

Ook variatie in de training is belangrijk: als je altijd hetzelfde rondje op dezelfde manier fietst, word je vooral daar erg goed in maar verbeter je verder niet. Fiets veel in D2 en  daag jezelf uit door tijdens zo'n D2 tocht af en toe te versnellen (keihard de brug op fietsen bijvoorbeeld) en/of je trapfrequentie een tijdje te verhogen.

˄

Terugblik: minicursus GPS

Maandag 14 mei gaven CTC-leden Fabricio en Magiel aan tien leden de minicursus GPS. Fabricio ging met de mensen die nog weinig ervaring hadden met het gebruiken van GPS aan de slag, de lastigere vragen waren voor Magiel. Laptop en GPS in de aanslag, en Fab en Magiel liepen langs om vragen van de deelnemers te beantwoorden. De meest gestelde vraag: hoe kan ik routes vinden in de buurt van mijn vakantieadres? Het antwoord: kijk bij gpsies op 'ontdekken' en vul je wensen in. 

lees verder

 

Eén van de deelnemers: 'De GPS cursus was top. Samen met twee andere leden vormden we de beginnerstafel en we hebben in ruim anderhalf uur geweldig veel geleerd. Hoe we met de  schermindeling van onze garmins (810 en 820) kunnen spelen en vooral, hoe we met gpsies, kaarten kunnen downloaden en ook zelf kunnen maken. Hulde aan Magiel en Fab. En mooi dat CTC dit voor de leden heeft georganiseerd.'

˄

Terugblik: racefiets onderhoud

Maandag 16 april gaf Rinus van Cycle Works de workshop fietsonderhoud voor gevorderden. Acht deelnemers luisterden bijna vier uur naar zijn praktische adviezen. Omdat veel fietsers en fiets met schijfremmen hadden werd daaraan veel aandacht besteed: waarom is het monteren van remblokjes zo lastig, en waarom is het zo belangrijk nieuwe blokjes volgens het boekje in te remmen.

lees verder

Rinus had nog meer tips voor de schijfremmen: pas op met vloeistoffen en laat het vervangen van de remvloeistof over aan de fietsenmaker. Tenslotte: maak de ketting van je racefiets niet té schoon. Een vuile ketting bevat nog voldoende olie, pas wanneer de ketting na een rit helemaal schoon is moet je je ongerust maken.

˄