Mountainbiken

Mountainbiken

CTC Fietsen is de Utrechtse wielervereniging waar mountainbikers volop hun hart kunnen ophalen. We mountainbiken het hele jaar door, 52 weken per jaar. Het is heerlijk om buiten te zijn en om jezelf uit te dagen! Maar ook om te ervaren dat je beter wordt. Bij CTC Fietsen mountainbiken we daarom het hele jaar door. In de zomermaanden pakken we op dinsdagavond de MTB. In de weekenden fietsen we op zaterdag een rit in de buurt. Eens in de maand verzamelen we voor een NTFU MTB toertocht ergens in het land. we plannen tenminste 1x per jaar in het najaar een weekendje weg. En in overleg ontwikkelen we trainingsseries op verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden.

* Toerafdeling, het hele jaar door
De Utrechtse Heuvelrug (van Zeist tot Rhenen) en de routes in Lage Vuursche en Soest zijn onze thuisbasis. De routes in Amerongen, Zeist en Rhenen zijn technisch leuk en uitdagend; het is geen straf om deze routes met regelmaat te biken.

We mtb-en vanuit het SUST-principe (samen uit samen thuis). Dat betekent dat we steeds een stuk lekker doorfietsen en op geschikte plekken wachten we tot de laatste weer bij is. Daarnaast fietst er altijd een ervaren mtb-er achteraan, zodat niemand bang hoeft te zijn alleen achter gelaten te worden in het bos bv bij lek, kapotte ketting of valpartijen. Als we met een grotere groep zijn en of als er grote niveau-verschillen zijn, splitsen we de groep. In MTB-WhatsApp-groep wordt elke keer aangekondigd welke route we gaan doen en waar we precies starten.

Proefrijden
Ben je nog geen lid van CTC Fietsen? Je kan twee maal mee proefrijden, om te ervaren of CTC-MTB ook bij jou past. Mail naar contact@cycletrainingcenter.nl om je op te geven voor een proefrit.

  • Wegbegeleider aanwezig: ja
  • Zomertijd: doordeweekse avond
  • Hele jaar door: op zaterdagmiddag 13.30u
  • Afspraakplek en route: via what’s app
  • Extra kosten: nee
* Gericht trainen in specifieke blokken
Naast onze wekelijkse ritten bieden we vanuit de verenging regelmatig trainingsseries aan. Dat doen we in thema’s. Om mee te kunnen trainen hoef je geen lid van de vereniging te zijn. Lees er in de link meer over.
%d bloggers like this: