cTc Fietsen Utrecht

Mountainbike trainingen

Start2Bike (maart) – ook voor niet-leden
cTc was dit jaar startlocatie van de Start2Bike trainingen van NTFU. In vier trainingen leren we je de basisvaardigheden van het mountainbiken. Meld je daarvoor aan via https://www.start2bike.nl/.

All Mountain training (mei) – alleen voor leden
Deze All Mountain training is voor de gevorderde mountainbiker die de vaste Nederlandse routes zoals op de Utrechtse Heuvelrug prima rijdt en wat meer (technische) uitdaging zoekt in de vorm van obstakels en steiler terrein. In twee trainingen verdiepen we je basisvaardigheden zoals balans, kijken en remmen en krijg je meer tools/skills om obstakels op de trails te rijden. Het doel is om met meer controle, behendigheid en vertrouwen op de fiets te zitten en daarmee ook de stap te kunnen maken naar moeilijker, technischer terrein. 

XC/Endurance training (juni) – alleen voor leden
Deze XC/Endurance training is voor de mountainbiker die al een tijdje fietst en graag extra handvatten wil krijgen om zijn techniek te verbeteren. Merk je nog regelmatig dat je snelheid verliest in bochten, toch dat voetje aan de grond moet zetten bergop of verstijft bij onverwachte obstakels? Dan is dit een goede training. In drie trainingen leren we je om in de basis met meer techniek, meer snelheid te bereiken. We focussen we op de basistechnieken: gecontroleerd remmen, op het juiste moment schakelen, je zit- en sta-houding, bochtentechniek en klimmen en dalen. We beginnen met een korte opfrisronde van de basistechnieken op een veld, maar gaan daarna snel het parcours op. 

Wil je een training bijwonen? Schrijf je dan in.